Blankolån

Et blankolån er et forbrugslån, hvor du ikke stiller sikkerhed for lånet. Derfor er lånet ret dyrt, fordi du ikke giver pengeinstituttet, der udbyder lånet, sikkerhed for at de får pengene tilbage. Samlet set skylder danskerne omkring 10 milliarder væk i forbrugslån. Det viser, at blankolån er temmelig populære.

Du har mulighed for at optage et blankolån fra 500 kroner og op til 300.000 kroner. Fordi at blankolånet er dyrt, er det også blevet stærkt kritiseret. Det er især blevet populært at ansøge om et om forbrugslån over nettet, hvor ansøgningsprocessen er gjort nem og hurtig.

Blankolån er en dyr løsning

Det kan være fristende at vælge den hurtigste og nemmeste løsning, men det er også oftest den dyreste løsning. Derfor er der mange danskere, der optager sig et alt for dyrt lån og ender i RKI – Ribers Kredit Information. RKI er et register over dårlige betalere i Danmark.

Når du skal ansøge om et blankolån, skal du ikke fortælle låneudbyderen, hvad du har tænkt dig at bruge pengene til. Der er tale om et forbrugslån og derfor regner pengeinstituttet med, at du bruger pengene på forbrugsgoder.

Dette er dog ikke et krav – blot en forventning. Derfor kan du både bruge blankolånet til forbrugsgoder i form af shopping, gaver, rejser og ferie, men også til faste udgifter eller udforudset udgifter.

Du kan finde mere information om blankolån, forbrugslån og desuden finde et lån hos en af nedenstående lånefirmaer.

RKI

Hvis du er registreret i Ribers Kredit Information, har du dog ikke mulighed for at kunne optage et blankolån. Det ville heller ikke være en god ide, da du blot vil optage endnu mere gæld.

Lån trods RKI bør du end ikke overveje, da du blot vil grave din grav dybere. Renter og gebyrer på RKI er tårnhøje, så derfor er det ikke en god ide.