Derfor skal du vælge Umbraco og ikke et egetudviklet CMS

Der er mange webbureauer som bygger deres egne CMS og så sælger dette til deres kunder. Det er også en god forretning for virksomheden, men der er mange ting man lige skal tænke over, når man køber sin hjemmeside. Et af problemstillingerne er omkring det her med ejerskab og fremtidige muligheder.

Når det er et andet webbureau som ejer din hjemmeside, så er ansvaret for drift overladt til nogle andre – dette er en god ting, da det mindsker behovet for din involvering.

Det, der så er skidt ved en sådan model er at du nu har lagt hele din virksomhed i hænderne hos een virksomhed, så ejer den platform du vælger. Her er lige nogle hurtige spørgsmål man kan tænke over i sådan en situation:

  • Hvad sker der med din hjemmeside, hvis virksomheden lukker
  • Hvem skal udvikle din hjemmeside, hvis du rager uklar med virksomheden?
  • Hvem ejer dit indhold og logo?

Det mest interessante af disse spørgsmål er det midterste. Lad os antage at din virksomhed er i rivende udvikling og du vokser og vokser. Tiden er nu kommet til at få en stor opdatering af din hjemmeside. Problemet er så at din leverandør som ejer din hjemmeside ikke kan arbejde sammen med andre leverandører – så du kan ikke få lavet et godt design og levere HTML til den nye version. Du vil så i stedet for vælge en ny leverandør – en som ikke har så hårdt et greb omkring dig.

Din nye leverandør siger så til dig at, du er nødt til at starte det hele forfra, fordi den hjemmelavede platform du har nu ikke kan fungere sammen med noget som helst andet – og at din leverandør har ry for ikke at vælge hjælpe kunder med at forlade skuden (det er ikke gætværk, det her er helt virkeligt).

Din næste leverandør (www.greenweb.dk) rådgiver dig så til at bruge Umbraco – et open source, gratis system, hvor det hele er åbent. Som virksomhed ejer du selv hele din hjemmeside, og skulle du rage uklar med din nuværende leverandør, så er det nemt at finde andre freelancere eller udviklingshuse som også har speciale i at lave Umbraco løsninger.

Fordelen er her at du nemt kan skifte leverandør uden at skulle købe dig fri af den gamle hjemmeside, og så på den måde lave en hjemmeside, som du selv ejer, du bestemmer selv, hvem du vil handle med og det er aldrig svært at finde en dygtig programmør som kan hjælpe dig med at rette på hjemmesiden.