Gaven til morfar

Du kender det sikkert godt. Det er igen tid til fødselsdag og der skal naturligvis købes en gave. Men hvad gør man, når ønskesedlen kun rummer sokker og undertøj for tiende gang i træk! Her kommer nogle bud på gaver, som måske vil falde i morfar smag.

Spillet Regatta er et af de nyere spil på det danske spilmarked. Hvem har ikke drømt om som ung at stævne ud som sømand og erobre de 7 verdenshave? Eller stået længselsfuldt i en havn om sommeren og drømt om, at sejle ud i det blå ude uden et mål. I regatta kan man prøve livet som sømand hjemme ved køkkenbordet. Du skal styre et skib rundt på banen og sikkert i havn. Til dette får du hjælp fra nogle kort, som viser dig vindretning og hastighed. Kommer du hurtigere rundt om bøjerne end din modstander eller bliver du fanget mellem de andre skibe!

01-regatta-skraa

Et spil, der kan spilles i alle aldre, men helt sikkert også har sine tilhængere hos ”det grå guld” er spillet Rummikub. Det er en slags” 500” med brikker (læs mere her). Det gælder om at kombinere sig frem til flest point. Både ved at bruge sine egne brikker og ved at benytte sig af de brikker, der allerede ligger på bordet. Det er simpelt at gå i gang med, men man kan bestemt også øve sig og blive dygtigere til at spille det.

Hvad med at købe et puslespil? Rigtig mange mennesker har lagt puslespil som børn, men har helt glemt, hvilken fornøjelse det er, at fordybe sig i brikkernes univers. Er morfar ikke vant til at lægge puslespil, så start med et med 500 brikker. Eventuelt et af de sjove fra Wasgij, hvor motivet ikke er givet på forhånd og hvor der er indbygget en god portion humor.