Graviditet og slankekur

Der findes i Danmark rigtig mange mennesker der har behov for at tabe sig. Der er flere og flere som lider af fedme og som har store problemer med det hver eneste dag.

Fedme rammer i dag alle grupper i samfundet, børn og voksne og kvinder og mænd. Det ser ikke ud til at der er nogen der slipper for at blive ramt. Det kommer så heller ikke an på hvem du er, men mere omkring hvad du laver og hvad du spiser.

Hvis man spiser mere mad end ens krop kan forbrænde vil man tage på, så er der plus på madkontoen. Det handler så om at spise mindre eller få kroppen til at bruge mere.

Det med at spise mindre er blot en start, problemet herefter kan opstå ved at kroppen nu ikke får nok at arbejde med, det betyder at den sætter forbrændingen ned og ikke bruger så meget energi.

Man skal spise rigtigt og mindre det er den perfekte kombination hvis man er overvægtig. Overvægt er heller ikke bare overvægt, vægttræner du eksempelvis vil du sikkert veje mere, da muskler vejer mere end fedt. Ligeledes vil du have meget mere vægt at slæbe rundt på hvis du er gravid. Generelt kan det aldrig anbefales for gravide at gå på slankekur, heller ikke hvis du er overvægtig og gravid.

Overvægtige børn

Vi har også et ansvar som forældre for at vores børn ikke bliver overvægtige. Overvægtige børn bliver moppet i skolen, de har problemer med at blive accepteret af de andre børn, da de ikke kan holde til at være med i legen. I langt det fleste tilfælde er det ikke barnets skyld, men forældrenes skyld.

Husk på at hvis dit barn er overvægtig så er risikoen for at det kommer til at kæmpe med overvægten resten af sit liv. Det er ikke noget man kan byde sine børn, man er forpligtet til at beskytte dem indtil de er gamle nok til selv at styre det.

Det betyder ikke at børn skal på streng slankekur, men det er mere et spørgsmål om at spise sundere og dyrke mere motion. Gode vaner er vejen frem i den alder.