Mad til konfirmationsfest

En konfirmation og tiden op til denne dag er helt speciel og særlig. Både for den kommende konfirmand og dennes forældre. Forløbet op til konfirmation starter gerne næsten et år før den store dag. For den kommende konfirmand startes konfirmationsforberedelser i skolen sammen med klassekammerater, hvor de præsenteres for den kristne og religiøse baggrund for en konfirmation. Derudover vil de formentlig tale om, hvordan de ønsker og håber at fejre denne dag samt hvad den eventuelt betyder eller vil komme til at betyde for dem i fremtiden. Mange af disse ting og emner vil blive drøftet lang tid før selve konfirmationsdagen. De mere praktiske gøremål, forberedelser og planlægning er opgaver, som for det meste ligger hos forældrene til den kommende konfirmand.

Den unge vil formentlig gerne inviteres med på råd i forhold til, hvordan konfirmationsfesten skal holdes, hvem der skal inviteres af gæster samt hvad der skal serveres af mad.  Det kan være, at I skal drøfte, hvorvidt det både er familie, venner og bekendte, som skal inviteres til festen eller om konfirmationsfesten blot skal holdes for den nærmeste familie. Uanset hvad vil I som forældre med fordel kunne tage den kommende konfirmand med på råd, i store dele af beslutningsprocessen op til denne særlige dag, som en konfirmationsdag er.

For at planlægge tiden bedst muligt anbefales det, at bestille maden til konfirmationsfesten udefra. Både for at spare tid og kræfter, men også fordi at cateringfirmaer oftest har mange års erfaring med planlægning og forberedelse af mad til store feste som bryllup, barnedåb og især konfirmationer. Et cateringfirma som dette kan i den forbindelse anbefales. De har mange års erfaring fra branchen og har ydermere fokus på god kvalitet og gode råvarer. De er eksperter i at sammensætte menuer til alle slags selskaber og vil derfor være en ideel samarbejdspartner i forbindelse med konfirmationen. Tidligt i processen kan I med fordel kontakte firmaet for at drøfte jeres ønsker og idéer i forbindelse med konfirmationsfesten. De står til rådighed med råd og vejledning til både valg af mad samt sammensætningen af denne. Ydermere har de stor erfaring med at bedømme, hvor meget mad der skal til for, at der vil være mad nok til alle samt at der vil være noget for enhver smag, som I kan se på udvalget her. Til selskaber som konfirmationer er det oftest en blandet flok af gæster. Alt lige fra helt små børn, over unge og voksne og til ældre. Derfor er det vigtigt at maden indeholder noget, som alle kan lide eller om ikke noget, som de kan vælge imellem. Det er endnu en sikkerhed I kan få ved at bestille maden udefra. Det vil være et stort arbejde for jer at træffe alle de beslutninger selv i en sådan spændende tid for jer og jeres barn eller børn.

Ud over at tilbyde råd og vejledning i forbindelse med maden til konfirmationsfesten, så er der også mulighed for at få maden leveret direkte til døren. Det gør sig gældende uanset om I vælger at holde konfirmationsfesten i hjemmet eller om I ønsker at holde den i et selskabslokale, som I lejer til lejligheden. Alle disse initiativer har til formål at lette arbejdet samt at give jer mere tid og overskud. En konfirmation er en helt særlig dag for både jer og konfirmanden. Det er derfor vigtigt, at den bliver præcis som I i fællesskab ønsker det. Alt lige fra lokale til mad skal være, som I og konfirmanden har drømt om og drøftet i måske mange måneder, hvorfor I trygt kan vælge en professionel samarbejdspartner.