Sådan fik jeg en hjemmeside for under 1000 kroner

Man ser mange steder på nettet at der er web bureauer der reklamerer med at de kan give dig en hjemmeside gratis. Der er bare det ved det, at der ikke findes noget som er gratis. Der er omkostninger og udgifter forbundet med alt – også med hjemmesider. Det er dog muligt at gøre det selv, og bygge din egen hjemmeside op – og det er (næsten) helt gratis at komme i gang.

Grunden til at det er “næsten” gratis er at du naturligvis skal have et domæne og et webhotel, hvor din hjemmeside kan køre. Dette er forholdsvist billigt. Et domæne koster 45 kroner om året og et godt og billigt webhotel koster under 10 kroner om måneden.

Hvis du henter den gratis bog om WordPress på www.wordpressbogen.dk er du hurtigt i gang med at bygge din hjemmeside, helt fra bunden med at finde dit domænenavn først, bestille det og herefter at bygge en professionel hjemmeside.

Hvis man skal have opgraderet sin hjemmeside til en mere professionel version, så skal man have fat i et professionelt webbureau og så kan man sagtens forblive i WordPress med sin hjemmeside, men man kan med fordel vælge eks. det danske CMS Umbraco som platform.

Fordelen ved selv at starte med at lære lidt om sin hjemmeside er at man bliver tvunget til at tage stilling til hvad man vil med sin hjemmeside, hvilke undersider man vil have og hvilken tekst man vil have.

Det mange glemmer, eller først finder ud af senere er at dette faktisk er en af de største ting, når man oprettet sin hjemmeside – altså hvad skal der stå på siderne.