Sørg for at vande ordentligt

Om sommeren har de haveejere med mange bed ofte brug for en god mængde vand, og derfor er haveslanger da også det mest oplagte at kigge på. Sådan en kan rulles ud til mange meter så den kan nå hele vejen rundt i haven og vande på forskellige måder, alt efter om man skal vande meget eller lidt, eller om man skal rengøre noget.

Hvilken type slange du vælger er dog ikke helt lige meget, da vi indendørs for længst er blevet forbudt at bruge stoffet PVC i plastik, mens det udendørs halter en del. Derfor vil du også finde de fleste haveslanger indeholde PVC, hvilket du helst bør undgå, da det er giftigt for miljøet. Du vil også finde disse billige slanger værende af dårlige kvalitet, eftersom sådan en plastikslange kun holder en sæson eller to. Klemmer man sammen om dem, er der stor sandsynlighed for at de revner og stopper vandet.

Dette kan du undgå ved at lede efter haveslanger i blandt andet kevlar, som kan holde i mange år frem og som vil være en rigtig god investering i til din have. Når du så har fået købt en god haveslange, så er det også godt at lede efter en måde at opbevare slangen på. Når du kommer ud på de 30, 40, 50 meter slange, så fylder det en hel del og en form for oprul vil være at foretrække. Dette kan du få enten ved at rulle slangen op på et stativ på en væg, eller ved at have en slangevogn med samme princip, udover at du kan flytte rundt med den. Sidstnævnte bliver da også anbefalet af håndværkere i blandt andet magasinet Gør Det Selv.

En lille sjov historie

Der er nok ikke nogen type haveslange der kunne have reddet mig i den pågældende situation, men jeg morede mig alligevel en del da det skete. Vi har en relativt stor grund og min kone skulle vande nogle blomster helt nede i den anden ende af haven. Hun havde vel rullet noget der ligner +100 meter haveslange ud over græsplænen og det havde jeg ikke opdaget. Jeg var netop ved at gøre havetraktoren klar til at slå græsset, men da jeg ikke havde ret meget tid, så fik den fuld gas.

Du kan sikkert godt gætte dig til hvad det næste der skete var… Jeg fik kørt over slangen og slået den i mange stykker. Heldigvis skete der ikke noget med havetraktoren, hvilket hurtigt kunne have kostet en formue. Haveslangen mistede livet og min konen slap heldigvis med en mindre forskrækkelse da den pludselig blev revet ud af hånden på hende.