Udstyr til den professionelle bartender

cocktail_shakerMåske har du aldrig tænkt over hvor meget udstyr der skal til for at en bar kan køre. Der er mange forskellige typer af barværktøj som man skal mestre for at være professionel bartender. Væk er den tid, hvor man kunne slippe af sted med en doven og kedelig rom og cola.
Den morderne bar er bygget omkring klassiske drinks og cocktails. Dette stiller også større krav til det barudstyr der skal bruge. en del af den moderne bar er stadig shots og øl, noget som ikke kræver det helt store udstyr. Flere og flere barer laver mere sofistikerede drinks som fx. Long Island Iced Tea og Mojito.

Det, der er kendetegnet ved disse er at de alle kræver lidt mere, både af bartenderen, men også af det udstyr man bruger. Det vil også sige at, hvis en bar eller klub har et stort drinkskort, så er det vigtigt at sikre sig at alle sammen kan laves af stort set det samme værktøj.

Alternativet er at bartenderen drukner i udstyr i baren og ikke har plads til at arbejde. Nogle af de typiske barredskaber kan være

  • Blender og isknuser
  • Saftpresser
  • Shaker
  • Strainers
  • Knive og målebægre
  • Tænger og barskeer

Med alle disse forskellige typer af barudstyr i en almindelig bar så kommer der stadig et stort udvalg af glas, bakker og meget andet. Det er et stort og krævende setup at få en bar til at køre og jo mere sofistikeret en bar er, jo mere barudstyr skal der bruges.

Som man sikkert kan regne ud, så stilles der også flere krav til en bartender, jo større og mere avanceret drinkskortet bliver. Det er en af de ting som følges ad, med dygtigere bartendere, stilles der også højere krav til det udstyr man benytter i baren og den kvalitet det fås i.

Som med så meget andet kan det godt betale sig at bruge lidt flere penge og så få noget udstyr til baren som er af en højere kvalitet. Det holder længere og det er bedre at arbejde med noget professionelt udstyr.