Vælg hundefoder med omhu

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, og for os hundeejere bliver hunden hurtigt en del af familien. Derfor skal din hund naturligvis også have det så godt som muligt – eksempelvis ved at du giver den det bedste hundefoder for den sundeste krop, de sundeste tænder og så videre. Jeg bliver så forarget, når folk ikke har styr på, hvilket foder hunden har godt af, da de færreste jo ville give deres børn dårlig mad. I dette blogindlæg kan du derfor læse lidt om, hvad dit hundefoder skal indeholde.

Det skal dit hundefoder indeholde

Din hund er faktisk ikke så forskellig fra dig selv; den har brug for rigeligt med protein, kulhydrat, vitaminer og mineraler. Det er vigtigt at hunden får dækket sit behov, hvis den skal forblive sund, rask og livlig. Det samme gør sig i øvrigt gældende for mennesker.

Den vigtigste proteinkilde i dit hundefoder bør altid være kød, da det er en del af hundes naturlige føde. Hunde er som udgangspunkt jægere, så det er ganske naturligt, at kød er en stor del af deres daglige kost. Hundens indtag af protein er med til at opbygge knogler og muskler, og det holder hunden sund. Ligeledes er proteiner og fedt med til at vedligeholde hundens pels, så den fortsat har en naturlig og flot glans.

Når du vælger hundefoder, så er det endvidere vigtigt, at du læser varedeklarationen. Mange af de billigere mærker vil nemlig ofte bruge en masse billigt fyld i hundefoderet, som din hund absolut ikke har godt af. Man bruger dette fyld som bindemiddel, og for at gøre hundefoderet billigere. Men din hund har som udgangspunkt ikke godt af at fylde sig med korn, ris eller andet stivelse.

Få svar på dine spørgsmål

Som hunde- eller dyreejer kan der være mange spørgsmål at tumle med. Der er nemlig rigtigt mange ting man skal vide og tage stilling til, når man anskaffer sig en hund. Det kan være særligt svært, hvis man er førstegangsejer. Heldigvis finder der sider, hvor du kan hente gratis og kvalificeret hjælp.

En af de hjemmesider jeg anbefaler, er siden www.dyr.dk – hvor du kan indsende et gratis spørgsmål vedrørende dit kæledyr. Det er, hvis du spørger mig, en fremragende hjælp til kæledyrsejere.