Fald i indbrudsstatistik for 2017

Indbrudsstatistikken for 2017 skildrer en yderst positiv fremgang i forhold til indbrud i beboelse. Tallene viser nemlig, at Danmark på landsplan er gået ned i anmeldte indbrud og har ramt det laveste niveau i over 30 år.

Laveste niveau af indbrud siden 1983

2017 viste en positiv ”fremgang” når det kommer til antallet af indbrud i beboelse. Opgørelsen viser nemlig, at der i 2017 kun blev anmeldt 29.137 indbrud i de danske hjem, hvilket er det laveste tal siden 1983. På en undersøgelse udarbejdet af Bolius er første gang siden 2005, at opgørelsen viser et tal under 30.000 indbrud i beboelse.

Dette er en yderst positiv fremgang, der vidner om, at danskerne har opdaget vigtigheden i at sikre sit hjem og nu nyder godt af det. Værre ser det ud for indbrudstyvene, der får sværere og sværere ved at bryde ind i danske hjem over hele landet.

Nabohjælp, alarmer og sikrede døre og vinduer hjælper!

En af de bærende årsager til at indbrudsraten er faldet så drastisk de seneste år skyldes, at danskerne er blevet mere opmærksomme på vigtigheden i at sikre deres bolig – og ikke blot hoveddøren, men hele boligen.

Tyvene tilegner sig adgang, hvor det er nemmest og mest lydløst, og her er det ofte, ikke blot dine døre, men også dine vinduer, der er ofre for indbrudstyvenes tricks. I mange danske villakvarterer er der desuden blevet indført Nabohjælp, hvor personer i nabolaget går runder omkring husene og tilkalder politiet, hvis de ser noget mistænksomt. 

Indbrud er sæsonbetingede

Indbrud i beboelse omfatter indbrud i lejlighed, villa, landejendom og værelse. Indbrud i Danmark er i den grad sæsonbetingede og undersøgelser foretaget over mange år viser, at indbrudsraten klart er højest i årets fjerde kvartal og at omkring 80 % af de anmeldte indbrud i beboelse er i villa.

Desuden sker der mange indbrud i sommermånederne, hvor mange danskere søger syd på for at holde ferie, og hvor mange boliger dermed står tomme, hvilket er en klar fordel for indbrudstyvene. 

Kommunal indbrudsstatistik

Selvom den generelle indbrudsrate er faldet drastisk, har der været en lille stigning på landsplan fra fjerde kvartal 2016 til fjerde kvartal 2017, hvor 48 kommuner her har oplevet flere indbrud. Statistikken for 2017 viser som forventet, at de fleste indbrud sker i de store kommuner, mens de færreste indbrud finder sted på småøerne og i de små kommuner.

Århus toppede statistikken i 2017 med 588 anmeldte indbrud, tæt efterfulgt af København og Odense med henholdsvis 491 og 395 anmeldte indbrud. I den anden ende af skalaen finder vi Christiansø, Fanø, Læsø og Samsø, som alle 4 oplevede imponerende 0 anmeldte indbrud i år 2017. herefter følger Bornholm, Ærø og Struer med henholdsvis 3,4 og 6 anmeldte indbrud.

Gode råd mod indbrud

Vi har været i kontakt med en af Danmarks største låsesmede, Bagger Låse & Alarm A/S, da de kører en kampagne på at få danskerne til at blive (endnu) bedre til at sikre deres boliger.

Bagger Låse har udarbejdet en infografik med 17 gode råd mod indbrud, hvor du kan finde gode råd om alt fra hvordan naboen kan hjælpe og til gratis mærkningssæt hos politiet som kan bruges.

Følg de gode råd og sørg for at indbrudsstatistikken i 2018 viser endnu flere fald….