Fjernstyret er bedst

Voksne mennesker kan også godt lide at lege. Især med deres børn. Men de kan også finde på at lege med venner eller veninder. Jeg ser ofte et par fuldvoksne mænd nede ved stranden. De står og leger med fjernstyret legetøj. Det er vist helikoptere, de flyver med. Sådan nogle små efterligninger af flyvevåbnets helikoptere. De kan stå der i timevis. De sludrer vist om alt muligt. Fx problemer på arbejdet glæder i familien, reservedele til deres biler og alt den slags. Det kan også godt være, at de diskuterer priser på det fjernstyrede legetøj, de køber. Jeg har nemlig lagt mærke til, at de har forskellige modeller med sig ned til stranden. Jeg kommer forbi dem med min hund. Den plaskede engang i vandet ud efter et fjernstyret skib, de stod og sejlede.

Droner

Forleden så jeg, at de fløj med droner. De stod der og var helt fordybede i at kigge på en skærm, som viste billeder, mens dronen fløj lige over bølgerne. De viste mig nogle billeder. Ret flotte. Imponerende. Jeg havde bøvl med at holde styr på hunden, så jeg skyndte mig videre, så den ikke sprang i vandet ud efter en af dronerne.

Det fik mig til at tænke på, at de har nogle hyggelige timer sammen der på stranden med det fjernstyrede legetøj. Og så tænkte jeg, om jeg mon har legetøj, som jeg leger med. Selvom jeg er voksen. Det har jeg faktisk ikke. Altså hvis et strikketøj er legetøj, så har jeg. Men er det at lege at sidde og strikke om aftenen, mens vi sidder og ser nyheder? Det er vist mere beskæftigelsesterapi, fordi nyhederne keder mig. Gider ikke at høre om valg til Europa-Parlamentet. Jeg har besluttet, hvem jeg stemmer på.

Fjernstyret legetøj som hobby

En aften spurgte jeg min mand, om vi ikke skulle finde på en eller anden hobby eller noget, vi kan lege med sammen. Vi sidder bare der og ser fjernsyn. Jeg foreslog ham faktisk, at vi kunne købe noget fjernstyret legetøj. Mere specifikt: Jeg foreslog, at vi køber en drone at lege med. Den ville måske kunne få os ud i den friske luft lidt mere? Min mand er nemlig meget interesseret i at fotografere. Men han gider sjældent at gå med mig, når jeg lufter hunden.

Han så forbavset på mig og spurgte om, hvornår jeg har fået den idé. Jeg fortalte ham om de to mænd, som jeg har set stå på stranden. De hygger sig. Jeg fortalte ham også, at jeg synes, at vi kunne få mere frisk luft, hvis vi havde en aktivitet sammen udenfor.

Min mand svarede, at så har han en bedre idé: Hvis vi skal have en fælles aktivitet, som får os ud i den friske luft, så ville han foreslå, at vi køber et par el-løbehjul, og at vi kører på dem hver eftermiddag – i sol og regn. Vi behøver ikke at køre hurtigt, vi skal bare finde på en ny rute hver dag. Efter hans mening bliver droner kedelige efter de fem første flyvninger – også selv om de kan fotografere.