Billig og god?

Og Tannenbaum, oh Tannenbaum … Ja, det er jul. Lige om lidt. Og jeg er ved at lægge sidste hånd på julegaverne. Jeg har sådan et ritual, hvor jeg pakker nogle julegaver ind hver dag i løbet af december måned. Mindst to, hvis ikke, tre eller fire. Jeg har nemlig en meget stor familie. Og alle skal have en gave. Så jeg har været i gang med gaveindkøb allerede siden slutningen af oktober. Det er nemlig ikke nemt at finde julegaver til alle. Jeg synes især, at det er svært at finde gode gaver til de ældre medlemmer. De har jo alt i forvejen.

Nogle er nemme nok

Det er meget nemmere at finde gaver til mine nevøer og niecer. Men jeg er kommet igennem hele listen over dem, jeg skal købe gaver til, og skal bare have pakket de sidste 5 gaver ind. Flot. Hjemmelavet indpakning. Det, synes jeg, er hyggeligt. Og det fortæller alle dem, der får en gave, at jeg har gjort lidt ekstra for dem. Jeg kan godt lide processen. Jeg nyder at sidde herhjemme og bare klippe papir ud i den rigtige størrelse, vikle det om gaven, sætte tape på og binde bånd om til sidst.

Tilbageblik

Imens jeg sidder her med de sidste gaver, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvad der skete for nogle måneder siden: Jeg var ved at pakke en fødselsdagsgave ind. Og så ringede det på telefonen. Det var min veninde, som havde akut brug for, at jeg kom og hentede hende nede i storcenteret. Hun var kommet til at købe en kjole, men havde glemt sit betalingskort derhjemme. Så den eneste, hun kunne komme i tanke om, som kunne hjælpe hende, var mig. Så jeg måtte ned til storcenteret og betale for hendes kjole med mit kort. Hun overførte naturligvis beløbet, da hun kom hjem. Men. Men. Men. Da jeg kom hjem efter min smuttur ned i storcenteret, havde jeg haft indbrud i min lille lejlighed. Døren var smadret. Tyveknægtene havde selvfølgelig taget mine kontanter og mine smykker.

Brug for en billig låsesmed i København

Jeg kom med andre ord hjem til et gennemrodet hjem. Det var absolut slet ikke morsomt. Det første jeg måtte gøre, var at finde min forsikringspolice frem. Jeg ringede til forsikringsselskabet. De ville godt dække tabet. Dernæst måtte jeg ringe til politiet. De undersøgte sagen og lovede mig, at de ville gøre, hvad de kan for at fange gerningsmændene. Bagefter måtte jeg så finde en billig låsesmed.

Forsikringsselskabet havde jo sagt, at jeg bør få skiftet alle låsene til min lejlighed hurtigst muligt.

Så det fik jeg også gjort. Det var faktisk ikke en særlig sjov proces. Man er meget sårbar efter et indbrud. Og jeg ærgrede mig meget over, at jeg ikke havde lyttet til ejendomsmægleren, der solgte mig lejligheden. Han havde jo faktisk anbefalet, at jeg fik skiftet alle låsene, inden jeg flyttede ind i den for to år siden. Men det havde jeg ligesom glemt. Desværre. Og det undrer mig. Jeg plejer ellers at være fornuftig. Men åbenbart ikke i dette tilfælde. Jeg tænkte jo, at der sikkert ikke ville være indbrud hos mig.