Det var jo dansk

I sidste måned var jeg i Holland for dels at udføre noget arbejde og dels at besøge en gammel ven af mig, jeg ikke har set i 4-5 år. Og det var et herligt besøg i det flade land, som jeg altid har holdt meget af. Hollænderne og vi danskere er faktisk meget tætte, når det gælder mentalitet. Og da jeg så rykkede ind hos min ven, og vi den 2. aften gik ud, så jeg, at han bar en del herresmykker. Det var nyt for mig, for jeg har aldrig før set ham med smykker. Og det helt sjove var, at han faktisk havde købt smykkerne online på en webshop, der er ejet af et dansk firma, der sælger netop herresmykker: http://www.marjoe.dk/

Min ven er jo hollænder, så jeg spurgte ham, hvordan han havde fundet frem til det firma.

Piet – det er min vens navn – fortalte mig, at han skam blot havde søgt på google.nl efter smykker til mænd og fundet frem til www.marjoe.nl og der havde han fundet, hvad han godt kunne lide.

Det er Danmark 🙂

Jeg kunne da ikke lade være at være bare en smule stolt over, at lille Danmark også gør sig godt i e-handel i det store udland. Og at sådan noget som herresmykker kan sælges af et dansk firma i Holland. Piet fortalte mig, at samme firma skam også havde butikker online i England, i Tyskland og i resten af Skandinavien.

Det er sgu flot, at danske iværksættere kan gøre sig i den internationale konkurrence, er det ikke?

Men smykker til mænd?

Efter vi havde talt lidt om det med et dansk brand i Holland, kom snakken selvfølgelig ind på, hvorfor Piet havde ændret sit image så at sige. Han forklarede, at han faktisk først de sidste par år havde fået øjnene op for, at han følte sig godt tilpas, når han bar maskuline smykker som en understregning af hans i øvrigt ganske maskuline ydre.

Han sammenlignede i øvrigt smykkerne med herreure, som jo i mange år og på tværs af alder og social status altid har været mere end blot en indretning til at se klokken på.

Jeg måtte jo give ham ret. Selv bærer jeg et Festina, der jo altså koster en hel del mere, end det reelt er nødvendigt at betale for et ur. Og jeg måtte også indrømme, at urets udseende betyder en hel del for mig. Piet grinede og sagde, at jeg jo så faktisk også selv bar et herresmykke – med indbygget ur.