Bed and Breakfast er skøn afslapning

Bed and breakfast overnatning

Når du er på en ferierejse med flere destinationer for eksempel gennem en egn eller et område i Danmark eller i udlandet uden alt for meget oppakning, eller måske er til familiefest i en anden del af landet, er den hurtige og nemme forplejning og natlogi at foretrække. Mange har fået øjnene op for Bed and Breakfast, der er skøn afslapning i hjemlig og hyggelige omgivelser.

Bed and Breakfast er ganske simpelt en seng med rent sengetøj, et håndklæde til morgenbadet og en god, solid gang morgenmad. Sengen står naturligvis i et værelse, hvor du eller I ligger for natten. Bed and Breakfast har dog udviklet sig gennem årene og bruges oftere i en lidt bredere forstand. I dag fungerer ordningen som en samlet betegnelse for den slags overnatning – det er lige fra små private værelser til store lejligheder eller måske endda et helt hus.

Morgenmaden er for det meste enten inkluderet i prisen eller kan købes på stedet. Nogle få steder skal man dog selv skal sørge for sin morgenmad. I Danmark findes der i dag over 2.000 private hjem, der tilbyder Bed and Breakfast, og det viser, at den overnatningsmulighed er blevet særdeles populær. Det betyder nok også en hel del, at priserne ofte er væsentligt lavere end en overnatning på hotel.

Bed and Breakfast begyndte i sin som et privat foretagende og initiativ, men nu om dage kan det også være et hotel-lignende firma, der udlejer værelserne, der står bag, og derfor ligner dit Bed and Breakfast-hus nogle gange næsten et lille hotel eller kro. Men det kan du jo være ligeglad med, når bare sengen er tilpas, og værelset er pænt og ryddeligt. Et godt eksempel på et hyggeligt bed and breakfast i landlige omgivelser er Nymarksminde i Nordjylland. Her er alt hvad man kan ønske sig om mere til.

Bed and Breakfast bliver aldrig en standard overnatning, der ligner en anden. Der er lige så mange forskellige typer Bed and Breakfast, som der er i antal. Du kan finde steder, hvor du har eget bad og toilet, og andre steder med et fælles toilet på gangen. Der er steder med fælleskøkken og et enkelt gasblus, ligesom der er andre steder, hvor du har adgang til eget køkken i meget høj standard. Men uanset hvilke standarder, der er i en Bed and Breakfast, så vil det altid være hyggen og charmen ved hvert enkelt sted, der betyder noget, og som i sidste ende får så mange danskere til at vælge den form for overnatning.

Bed and Breakfast er skøn afslapning i hjemmevante omgivelser, uanset om det er på den mindste ø i det sydfynske øhav eller på den københavnske vestegn. Én ting er dog sjældent den samme, og det er prisen for opholdet. Der er nemlig stor forskel på priserne, der især varierer i forhold til beliggenheden – om det er nær de store byer eller langt ude på landet.

Med et ophold på et Bed and Breakfast-sted kan du nyde friheden i nærområdet og samtidig være garanteret en varm seng at vende tilbage i, når dagen er omme. Det kræver minimale forberedelser i forhold til andre overnatningsmuligheder, og samtidig til en overkommelig pris.