En gros emballage

I mere end et år gik jeg og overvejede, om det måske var på tide at gå på efterløn. Jeg måtte erkende overfor mig selv, at jeg efterhånden følte mig udbrændt efter mange år i travle og ansvarsfyldte jobs.

Jeg var simpelthen træt af hele tiden at skulle træffe beslutninger, som havde afgørende indflydelse på virksomhedens og medarbejdernes trivsel, så jeg havde lyst til at slippe ansvaret.

Trives uden job? NEJ!

Men jeg var også nervøs for, om jeg selv kunne trives uden at skulle gå på arbejde hver dag, så jeg nærmest jublede, da en god bekendt en dag nævnte for mig, at jeg jo kunne trappe ned ved at tage et ganske almindeligt job, som han i øvrigt gerne ville tilbyde mig.

Min bekendte driver et en gros-firma, der distribuerer alle former for emballage til dels detailbutikker, dels virksomheder med et stort forbrug af emballage – https://www.jakodan.dk/

Han forklarede mig, at det ledige job, han tænkte på, ganske enkelt gik ud på at køre varerne ud til kunderne og dertil servicere kunderne, idet nogle af dem har den ordning, at det er chaufføren fra min bekendtes firma, der sørger for at tjekke beholdningen af de forskellige typer emballage hos kunden og så sikre, at der bliver fyldt op i tide.

Perfekt job

I det job er det i hvert fald ikke de tunge beslutninger, der kommer til at belaste dig, sagde han. Selv syntes jeg, at det lige nøjagtigt var sådan en type arbejde, jeg godt kunne tænke mig, så jeg slog til og startede i mit nye job tre måneder senere.

Og det var en god beslutning, for jeg nyder mit nuværende arbejde i fulde drag. Jeg har masser af kontakt med kunder hver dag, og jeg kan godt lide opgaverne med selv at holde øje med, hvad der trænger til at blive leveret til de kunder, der har den ordning.

De fleste af kunderne er virksomheder, som har mange forsendelser af deres produkter. Det har overrasket mig, hvor stort forbruget af for eksempel bobleplast er hos vores kunder. Det bruges til stort set alle former for forsendelsesemballage engros for at skåne de produkter, der bliver sendt.

De bedste kunder

Det morer mig også at virke som en slags konsulent for vores kunder, for jeg har tit en opbyggelig snak med de mennesker, der bruger vores emballage, om, hvordan de bedst emballerer de produkter, de skal have sendt. I vores firma har vi et ganske stort sortiment af for eksempel paprør i forskellige dimensioner, og i mange tilfælde er det en mulighed, som bliver overset af vores kunder.

Faktisk fungerer jeg også som sælger for min arbejdsgiver. For eksempel bruger jeg i denne tid en del af min arbejdstid på at præsentere vores nye sortiment af gavepapir med henblik på den tilstundende jul.

Det er utrolige mængder af sådan noget gavepapir, der bliver brugt i detailforretningerne i tiden op til jul. Sådan opfatter jeg det i hvert fald, men der er nu flere af mine kunder, der fortæller mig, at de tidligere bruget meget mere af den slags, men i vore dage har netbutikkerne desværre snuppet en del af deres omsætning.