Varmepumpens egenskaber

Varmepumpen er en maskine, der er lavet til at f.eks. pumpe luft ind i eller ud fra et hus. Den kan ligeledes bruges til at køle f.eks. et køleskab. Det er altså, til trods for navnet, ikke kun varm luft en varmepumpe kan producere. Paradoksalt nok kan en varmepumpe også producere kold luft.

Når man skal opvarme et hus med varmepumpen fungerer det således at den tager varmeenergien udefra og sender denne ind i huset. Hvis man derimod vil bruge den til køle huset ned, vil det fungere omvendt ved at man tager varmen indefra og pumper ud.

En varmepumpe kan altså i princippet fungere som en form for aircondition året rundt. Der findes mange forskellige former for varmepumper, så det er en god idé, at undersøge dine behov før du køber en varmepumpe.

Varmepumpen giver økonomiske og praktiske fordele

Som det så rigtig fremgår af overskriften, kan man spare på energien med en varmepumpe. Fordi den næsten kun skal bruge luft og en smule strøm for at fungere, vil den både være miljøvenlig, men du vil også hurtigt kunne se en økonomisk gevinst. Du vil skulle ofre et engangsbeløb, men så vil den hurtig betale sig selv af i form af den mindskede varmeregning.

Samtidig er varmepumpen nem at installere, hvorimod et jordvarmeanlæg er noget mere besværligt, Jordvarmeanlæg.dk. Den vil typisk kunne være klar til brug samme dag som den bliver installeret. Specielt i de danske sommerhuse, hvor man ofte om vinteren vil opleve fugtig luft indendørs, vil varmepumpen være et godt alternativ til at lukke sommerhuset ned for vinteren, hvis det ikke bliver brugt nok.

Det er dog vigtigt og notere sig, at varmepumpen ofte ikke er tilstrækkelig til alene at opvarme dit hjem om vinteren. Hvis der er frostgrader udendørs, vil dens effektivitet selvfølgelig ikke være optimal, og man er derfor nødt til at bevare andre alternativer.

Kilde: Bedste-varmepumpe.dk