Helt over gevind

Det er tæt ved, at hun går helt over gevind, hende min bedre halvdel. Vores datter er højgravid og skal føde indenfor de nærmeste uger, og det er for min kone så stor en begivenhed, at man skulle tro, det var hende selv, der skulle føde. Hun taler ikke om ret meget andet end den forestående fødsel og den lille pige, som vi allerede har fået at vide, at det er.

Og hun skal hedde Clara, har forældrene bestemt. Min første reaktion, da vi fik at vide, at de havde valgt det navne til hende, var, at det lyder meget gammeldags. Men på den anden side ved jeg da godt, at de rigtigt gamle navne i mange tilfælde er kommet på mode igen, så der er vel bare tale om en vanesag.

Min kone er for længst begyndt at købe ind med arme og ben til den lille nye. Hun surfer ofte rundt på nettet for at finde noget smart og lækkert babytøj, og i løbet af de seneste tre uger har posten været forbi fire gange med pakker med tøj, som min kone har bestilt i forskellige webshops.

I aftes kaldte hun begejstret på mig for at vise mig noget, hun havde fundet. Det handlede om noget tøj af mærket Molo Kids – http://babyfryd.dk/molo-c-24_384.html , som ifølge min kone er et af de mærker, man skal gå efter, hvis der skal købes babytøj af højeste mode og ordentlig kvalitet. Og den slags skal det være, når det handler om Clara, for intet er for godt til hende, kan jeg konstatere.

Det, min kone ville vise mig, var, at man kan få nattøj og sengetøj i samme design til sådan en baby. Jeg kunne godt se, at begge dele så smart ud, men mon ikke babyen er temmelig ligeglad med, at nattøj og sengetøj matcher i designet.

Men sådan noget skal man selvfølgelig ikke sige til en kommende, nybagt mormor, og jeg ved da også godt, at det smarte design ikke er for barnets skyld, men for de voksnes.

Oven på den store skænk, vi har i stuen, er der efterhånden stablet så meget babytøj, at min kone har måttet flytte nogle af de pyntegenstande, som normalt har deres plads der. Hun vil gerne have tøjet liggende parat, så vi kan have det meste af det med, når vi skal på barselsvisit på sygehuset, hvor vores datter skal føde.

Her for lidt siden var jeg henne for at kigge lidt på stakkene af babytøj. Det fik mig til at spørge min kone, om Småfolk også er et af de anerkendte mærker indenfor børnetøj. Jeg fik en længere forelæsning om modetøj til småbørn, og min kone understregede, at hvis jeg selv kommer i den situation, at jeg skal købe sådan noget tøj, så vil jeg aldrig gå fejl, hvis jeg vælger noget fra enten Småfolk eller Molo.

Jeg tænkte adspredt på, hvad jeg kunne bruge den viden til, for der er alligevel ingen chancer for, at min kone vil overlade det til mig at købe den slags.