Konsulent i LEAN

Vores organisation gør rigtig meget, for at vi skal være glade og tilfredse, når vi er på arbejde. De har bl.a. indført frugtordning, hvor vi må spise al den frugt, vi vil. Kantinens kok gør også meget for at undgå madspild, og har fået adskillige priser for sin indsats. Det er ligesom hans kæphest. Han har også indført kødfrie dage, og én dag om ugen er der kun fisk på menuen.

Foredrag

De har også indført en ugentlig foredragsaften for alle ansatte, hvor vi kan deltage gratis, og høre om forskellige ting. Der har bl.a. været en musiker, som holdt et foredrag om byzantinsk musik. Han var underholdende og vidste meget om den slags musik. Han spillede nogle stykker for os. Det lød meget anderledes end den slags musik, vi er vant til. Selv syntes jeg, at det lød, som om sangerne havde ondt i maven.

Lean konsulent

En anden gang havde de en Lean konsulent ( https://leanakademiet.dk/hvem/ ) ude, som fortalte om, hvad Lean er. Det var faktisk meget spændende at høre om, hvad det egentlig er. Vi hører tit ordet, men har ikke haft mulighed for at forstå, hvad det var. Nu blev vi lidt klogere på princippet og tankegangen bag det. Sådan her i organisationen, hvor vi i nogle af afdelingerne ikke har direkte kontakt med kunder og brugere af vores ydelser, kan det være svært at forstå interne ændringer og forløb i arbejdsgangen. Det hjalp Lean konsulenten, som holdt foredraget os til at forstå.

Foredraget, han holdt, afdækkede, også at Lean bliver brugt i rigtig mange forskellige brancher og sektorer. Det var jeg sådan set ikke klar over. Men det viser sig, at man også kan få særligt specialiserede Lean konsulenter til at hjælpe sig i gang, hvis man fx vil gøre noget for miljøet. Det kunne jeg godt forestille mig, at vi ville kunne få glæde af her i organisationen.

I næste uge kommer der en psykolog, som skal holde foredrag om stress og kriser. Det bliver et godt foredrag. Vi kender alle til at være stressede så mon ikke vi også for et par tips til at kunne arbejde med det på det personlige plan? Det er vi flere, der håber, vi kan. Jeg håber bare ikke, at hun er lige så kedelig at høre på som ham, der talte om den nye persondataordning, som trådte i kraft for godt et år siden. Jeg kender flere, der er noget stressede over deres økonomi – men de er så også røget med på dillen med de der ekspreslån.

Organisationen har dog ikke kun indført frugtordning og foredrag. Vi har også fået ekstra rabatter på medlemskabet i det lokale fitnesscenter. Min kollega og jeg er glade for det. Vi bruger mindst 4 timer i centeret hver uge. Og så har organisationen også etableret et lille center for personalets børn, hvor de kan komme efter skoletid og få hjælp til lektierne eller andre aktiviteter, de gerne vil gøre. Det er da et fantastisk tiltag.
Det er måske små tiltag, organisationen gør, men de betyder meget for os i det daglige. Det giver os nogle fælles oplevelser, noget, vi kan tale med hinanden om i pauserne, og vi lærer hinanden bedre at kende.