Rene vinduer for alvor

Så er alle ved at gøre deres huse og lejligheder forårsrene. Der er virkeligt gang i tæppebankere, støvsugere og gulvvask. Jeg kan høre det her i bygningen, hvor jeg bor. Og hende deroppe på fjerde sal er godt i gang med vinduespolering. Egentlig har jeg ikke dårlig samvittighed, over at jeg ikke gør rent. Jeg har nemlig ansat en dame til at komme hver 14. dag. Hun kommer troligt hver anden mandag. Det er en ret stædig kvinde, som ikke bryder sig om at få gode råd. Hun starter sit arbejde udefra og arbejder sig ind. Bogstaveligt talt. Hun starter med at feje og vaske balkonerne.

Vinduerne

Derefter får alle vinduerne en ordentlig omgang. Jeg har fortalt hende, at man ikke behøver at bruge køkkenrulle til vinduespoleringen, og at hun gerne må bruge nogle af alle kludene i skabet. Det er lige meget, hvor mange gange jeg siger det. Så sker det altså med køkkenrulle. Det samme gælder, når hun tørrer støv af. Det sker også med køkkenrulle. Hun kan bruge en hel rulle på det.

Jeg gider ikke at skændes med hende om det. Hun gør et godt stykke arbejde. Jeg har dog tænkt lidt på, at jeg skal tale om det her med papir og træer og miljø. Ved ikke, om hun helt forstår min tanke, men måske? Jeg kunne også glemme at købe køkkenrulle til næste gang, hun kommer. Så bliver hun tvunget til at bruge en klud. En klud kan vaskes. Så det gør ikke noget, at den bliver snavset. Vi lægger den i vaskemaskinen.
Det kunne egentlig være lidt spændende at se, hvad der sker, hvis jeg gør det. Vil hun høre efter, når jeg siger, vi skal spare på papiret? Eller vil hun svare mig, at vaskemaskinemidler også er farlige for miljøet? Jeg tror, jeg prøver eksperimentet næste mandag, når hun kommer.

Godt arbejde

Hvorom er, så er jeg faktisk tilfreds med det stykke arbejde. hun laver for mig. Hun har de sidste par gange klaget lidt over smerter i den højre skulder. Jeg tænker, det har noget at gøre med, at hun arbejder rigtigt meget. Hun har faktisk mange kunder. Så måske er hun ved at udvikle en arbejdsskade. Måske er det også en grund til, at hun ikke vil høre på min snak om at bruge en klud, når hun pudser vinduerne. Hun vil måske undgå at bruge skulderen på en anden måde, så hun ikke får stærkere smerter? Jeg ved det ikke. Men den skulder skal hun have gjort noget ved. Hun har nævnt, at lægen har sagt, at hun skal opereres. Men hun kan ikke få sig taget sammen til at få det gjort. Det er ikke godt. Det betyder på den længere bane, at jeg skal finde hjælp til rengøringen her i huset et andet sted. Jeg har sagt det til hende. ”Gør noget ved den skulder, før det er for sent, og du slet ikke kan arbejde længere.”

Men hun fortsætter bare. Når hun er færdig med vinduespolering, står den på at støve af indenfor, støvsuge vaske gulve, ordne køkken og badeværelse. Hun er god til sit arbejde. Men hendes stædighed bør ikke gøre hende invalid.

Professionel vinduespudser

Hun burde i stedet booke en professionel vinduespolering her på Frederiksberg. For eksempel hos dem her: https://www.mempolering.dk/vinduespudser/2000-frederiksberg