Stikkende problem

Vi har lejet os ind i et dejligt lejlighedskompleks, hvor der er i alt 8 lejligheder, garage til hver lejlighed, fælles have og swimmingpool. Det er rart at have her i sommerperioden. Især når man bor hernede sydpå og ca. 100 km fra den nærmeste, gode strand.
Jeg lå nede ved poolen og havde lige fået mig en dukkert. Rart, efter en lang arbejdsdag. Et koldt glas iste med masser af isterninger og en god bog.

Hver eftermiddag – når jeg er kommet hjem fra arbejde, og inden jeg begynder at lave et let måltid, tager jeg en time til mig selv. Nede ved poolen. Også forleden dag.

Fjernelse af hvepse

Jeg skulle lige til at slænge mig til rette i stolen, da jeg fik øje på vores nabo. Han stod ude på sin bagbalkon. Han var iført en langærmet skjorte, jeans, havehandsker og en motorcykelhjelm. Visiret slået ned. ”Hvad i al verden laver han”, tænkte jeg, ”er han skør. Det er 36 graders varme, og han går i lange ærmer og med motorcykelhjelm – ved højlys dag.”

Jeg gik over til ham for at spørge, om han har det ok. ”Nej, du skal ikke komme tæt på.” Han råbte til mig, at jeg skulle holde mig langt væk. ”Ok. Nåda, han er ikke i godt humør”, tænker jeg.
Han trækker en lang stang frem. Et kosteskaft eller sådan noget. Og begynder at banke den op mod hjørnet til balkonen ovenover hans.

Og nu forstår jeg, hvorfor han råbte, at jeg skulle holde mig langt væk. Jeg forstår også, hvorfor han går i langærmet skjorte og jeans. Normalt ville jeg jo se ham i shorts, T-shirt og klipklappere: Han banker et hvepsebo ned. Det klasker ned på hans balkon, og jeg kan se, han springer tilbage for at undgå hvepsene.
Tappert gjort her i heden.

Hvepse

Der er nogle få hvepse, som flyver ud af boet, men det der godt nok ikke mange. De andre er nok ikke hjemme. Dem, som flyver ud, kan man ligesom se på, at de er ophidsede. De flyver i skarpe sving frem og tilbage, rundt og rundt om boet.
Han får pakket hvepseboet ned i en plasticpose, som han omhyggeligt binder sammen. Væk med det. I skraldespanden.

Efter han har smidt posen i skraldespanden, går han indenfor. Lukker døren til balkonen. Han kommer ned til poolen, hvor jeg ligger og sætter sig. Puh. ”Det var en grim omgang. Jeg hader hvepse og bier for den sags skyld. Jeg er allergiker.”
Han snakker og snakker. Han har vist brug for at komme af med nogle spændinger. Når han er nervøs, taler han altid meget og hurtigt.

Jeg spurgte ham om, hvornår han opdagede hvepseboet. Han fortalte, at han opdagede det aftenen før. Men havde ikke helt lige modet til at fjerne det. Godt, du fik det væk. Jeg forsøger at sludre lidt med ham, kan mærke, at han er ved at falde til ro.

Samme aften gik jeg på nettet for at lære lidt om hvepse. Jeg lærte, at hvepsebo fjernelse helst skal ske i mørke. Da kan man være sikker på, at hvepsene er hjemme.