Kreative Karen

Der er store fordele forbundet med at have Karen som en nær veninde, for hun er en særdeles kreativ kvinde, der er fantastisk dygtig til alt med hænderne, og hun har i øvrigt også en kunstnerisk åre, som af og til inspirerer hende til mange udfoldelser både med malerpenslerne og på andre måder.

Men det er nu først og fremmest håndarbejde, hun bruger sin tid på. Hun købte for nogle år siden en væv, og den sidder hun ved adskillige timer i løbet af en uge, og hun frembringer mange meget smukke ting på den væv.

Så når man for eksempel har fødselsdag, kan man helt sikkert regne med, at Karen kommer med en gave, hun selv har frembragt. For eksempel fik jeg sidste år til min fødselsdag en super lækker cashmere poncho med et flot og farvestrålende mønster, så jeg ifølge min mand ligner en indianer squaw, når jeg sidder med den på.

Men heldigvis vil Karen også gerne tage mod bestilling på forskellige slags håndarbejder, men hun nægter at tage flere penge for det, end hendes materialer har kostet. For eksempel præsterer hun en forholdsvis stor produktion af tørklæder i cashmere, som hun sælger til venner og bekendte for den rene materialepris, så man kan få sig sådan et tørklæde til omkring 40 kroner.

På et tidspunkt fik jeg selv den ide, at vores soveværelse trængte til at blive piftet lidt op på en eller anden måde, men jeg var lidt usikker på, hvad jeg skulle gøre for at friske op på udseendet. Så foreslog Karen, at hun kunne væve noget farvestrålende sengetøj til mig, for hun kunne faktisk godt tænke sig at prøve kræfter med at væve stof i så stor en størrelse, som for eksempel et dynebetræk kræver. Det takkede jeg ja til, og nogle dage senere troppede Karen op med to sæt meget flot satin sengetøj, som hun havde vævet og syet til mig.

De var temmelig farvestrålende, men det har hverken min mand eller jeg noget imod, så det var meget velkomment hos os. Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt jeg selv ville bryde mig om at sove i satin, men det vænnede jeg mig nu hurtigt til, så jeg valgte at spørge Karen, om hun havde mod på at lave yderligere to sæt til os, for vi var faktisk ret begejstrede for det sengetøj, hun vævede og syede. Det gjorde hun gerne, og jeg benyttede lejligheden til at smide de fire mest slidte sæt af vores almindelige bomulds sengetøj i skraldespanden.

Da jeg var i gang med at rydde lidt op på hylderne med sengelinned i vores skab, valgte jeg at tage alt ud fra hylderne og gå det igennem, for der var vist noget, vi ikke havde brugt i mange år, og så gider jeg altså ikke at have det liggende og tage plads op i skabet.

Det var dog kun de to håndlavede sengetæpper, vi fik i bryllupsgave i sin tid, som jeg smed ud, for vi har ikke brugt dem i mange år.