Min store hustru

Min kone har fødselsdag den 24. december. Det, synes jeg, er synd for hende. Hendes fødselsdag bliver altid overskygget af juleræset. Så jeg har besluttet, at hun skal have en gave hver eneste tirsdag i hele december op til den 24. Og så skal hun naturligvis også have en julegave på sin fødselsdag. 5 gaver til hende i december. Ok. Den første tirsdag gav jeg hende et lille halssmykke. Et fint lille et. Hun blev glad for det. Fødselsdagsgaven, jeg gav hende i tirsdags, var en rigtig lækker håndcreme. Jeg ved, hun er vild med den. Hun siger, at jeg forkæler hende. Men jeg ved, at hun er glad for opmærksomheden.
I dag har jeg så været på udkig efter gaven til den kommende tirsdag. Det skal være en jakke. En jakke, hun kan bruge til de dage i vinteren, hvor vejret er mildt. Ikke en tung og kedelig vinterjakke. En lidt let én, som hun helt sikkert også kan bruge, når det bliver lunere i vejret til foråret.

Dametøj…

Nu er jeg ikke lige den, der er bedst til at købe dametøj. Jeg er god til at se, hvad der klæder hende, når vi er på indkøb sammen, men alene: Her føler jeg mig på helt bar bund. Jeg aner jo dårligt nok, hvad der er af mærker og butikker, man skal gå i for at finde det. Når vi køber ind sammen, så følger jeg jo bare med og ser hende prøve tøjet.
Jeg har dog skrevet hendes størrelse ned, så jeg vidste, at jeg skulle kigge efter størrelse 40. Ok. Jeg gik så ind i en butik. Spurgte efter jakker til kvinder. Kvinden viste mig, hvor jeg kunne finde dem. Jeg gik derhen. Der var mange. Overvældende mange. Nogle var kedelige at se på. Andre var virkeligt flotte.

Jeg fandt en vatteret jakke. Den er måske lidt for varm. Ikke lige det, jeg er på udkig efter. Den var også for stor, kunne jeg se: 2XL. Heldigvis. Jeg kiggede videre. Der var en fin jakke med fleecefor, som kan tages ud. Lige sådan noget, som jeg havde i tankerne. Men den er også for stor, så jeg. Også størrelse 2XL. Jeg kiggede videre og opdagede, at alle jakkerne, jeg kunne lide, var for store til min viv. Jeg gik hen til kvinden for at spørge om, de ikke har jakker i mindre størrelser. Hun smilte og fortalte mig, at de kun forhandler tøj til store kvinder. Hun foreslog dog, at jeg gik hen til en forretning, der ligger ca. 150 m længere oppe i gågaden. Der vil jeg kunne finde jakker i mindre størrelser. Følte mig godt nok lidt dum.

Tøj i store størrelser

Havde godt nok set, at forretningen kaldte sig selv for ”Tøj til store piger”. Jeg burde da have kunnet tænke mig til, at det signalerer tøj i store størrelser, og ikke voksne piger, sådan som jeg tænkte.
Takkede kvinden og gik hen til butikken, hun havde nævnt. Der blev jeg sat på en manddomsprøve: At vælge én jakke ud blandt alle dem, jeg godt kan lide, og hun kan passe.

Tjek for eksempel https://www.arkuricurvy.dk/ og https://www.storedrenge.dk/