Lyd i høretelefoner

Mine børn elsker musik. Klart. Med den far, de har, og de gener, han har givet dem, er der ikke noget, der kan bortforklare det. De er vilde med at spille musik. Og min mand, som er koncertpianist, har absolut intet, imod at de larmer med trommer, guitarer og forstærkere.

Ør i hovedet

Selv kan jeg godt blive temmelig ør i hovedet af al den musik. Det ene øjeblik er det rock, jeg hører det næste, er det klassisk for lidt senere, så er det en klaverkoncert (det bedste), og så bliver det til musik med akustisk guitar. Min mand gør meget for at bruge så meget tid, han kan sammen med vores børn. Og det betyder, at de lærer at spille på forskellige instrumenter korrekt. Det er jeg glad for.

Men jeg kunne nu godt tænke mig, at han også brugte lidt mere tid sammen med dem omkring fælles aktiviteter for os alle sammen. Det er nemlig sådan, at jeg ikke spiller selv. Kan simpelthen ikke finde ud af det. Eller rettere, jeg har ikke tålmodighed til det. Min mand har ellers forsøgt at give mig undervisning i at spille klaver. Men han opgav, efter at jeg hele tiden beklagede mig, over at jeg spiller forkert. ”Du kan da ikke regne med, at det skal være perfekt lige fra første gang du trykker på tangenterne!”. Nej, men jeg har simpelthen ikke tid til at øve mig, når du er væk. Du er jo væk næsten hver weekend, og til prøve hver dag. Så hele familiens rammer hænger på mig. Så tid til at spille klaver er der ikke meget af.” Jeg fik sagt det på en lidt aggressiv måde, men det var ikke ment sådan. Men han opgav at give mig undervisning. Lovede mig, dog, at han vil give mig særlige koncerter, når han er hjemme, og børnene er lagt i seng. Og det gør han. Det er dejligt. Han spiller fantastisk.

Høretelefoner

En aften, efter at han havde spillet et stykke for mig, talte vi lidt om det pres, jeg lever med, når han er væk på turné. Jeg fortalte ham, at jeg forsøger at få ungerne til at øve sig så meget som muligt, men at det ville være rart, hvis vi kunne købe nogle høretelefoner, så jeg også kunne få lidt fred, mens de øver sig. Hvis de kunne få nogle høretelefoner, som de kan bruge, når det er trommerne og de elektriske guitarer, de øver sig på, så ville jeg være lykkelig. Det ville give mig to timer ugentligt, hvor jeg kunne nyde lidt stilhed. Eventuelt læse en bog.

Børnenes far har nemlig givet dem et fast program. Hver torsdag og lørdag skal der spilles på elektriske instrumenter mindst 1 time. De andre dage i ugen er det mindst 1 time med et akustisk instrument: fløjte, violin, guitar eller klaver. Trommerne er reserveret til mandag, hvor han som regel er hjemme, og kan styre, om det skal være de elektriske eller de akustiske. Det er et svært instrument, og det kan drive mig til vanvid, hvis de bare hamrer løs, fordi det er sjovt.