Udvikling af teams

Mine søskende har alle sammen gode karrierer. De har store stillinger i store firmaer, og tingene går godt for dem. Det er rart at vide.
Jeg er det sorte får i familien. Hende, der altid har provokeret ved familiefesterne, og som aldrig helt har forstået, hvorfor det er fornuftigt at få sig et godt job og skabe en karriere.
Jeg bruger min tid på at rejse rundet i verden. Jeg ser smukke og grimme steder. Jeg møder en masse forskellige mennesker. Jeg har historier om smukke øjeblikke med idylliske landskaber, som jeg kan fortælle. Jeg har også uhyggelige historier om at være i livsfare og bange for, hvad der sker.

Freelancer

Som freelancer er jeg aldrig sikker. Nej. Mit liv svinger op og ned – materielt set. Nogle måneder har jeg en god indkomst. Andre slet ingen.
Mine søskende fatter ikke, hvordan jeg kan holde det ud. Men det kan jeg. Jeg synes faktisk, at det er den eneste måde, man kan leve på. Udsving og udfordringer giver styrke og visdom, men også udmattelse er en del af livet. Essentielt.
Jeg var hjemme i Danmark for noget tid siden. Til en af de der familiefester. Min bror havde rund fødselsdag og skulle fejres grundigt. Nu er det sådan, at jeg faktisk holder meget af mine søskende, så jeg tog tiden, lagde mit budget om og rejste hjem til familiefest. Det var en sjov oplevelse.

Teambuilding

Jeg forstod, hvor langt væk, jeg er fra den gængse måde at tænke på i Danmark. Under festen blev der nemlig talt meget om, hvor godt det er at bruge teambuilding i virksomhederne, mine søskende arbejder for. De talte meget om, at det hjælper på effektiviteten, og hvor vigtigt det er, at alle i teamet ved, hvor de skal hen: Hvad målet er. Min søster nævnte, at hun havde deltaget i et kursus, hvor fokus havde været teambuilding kommunikation og teambuilding samarbejde.

Da jeg spurgte hende om, hvad det er, udviklede hun en lang forklaring om, at det er vigtigt, at man kan kommunikere godt med hinanden. Og at det kan være et problem i stressede situationer. Den samme forklaring brugte hun også, da jeg spurgte hende om, hvad teambuilding samarbejder er og betyder. Kort sagt: Jeg forstod ikke helt hendes forklaring. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det har noget at gøre med, at jeg ikke bor i Danmark. Når jeg er i landet, får jeg altid en fornemmelse af, at tingene skal siges så venligt så forsigtigt, så skånsomt, som man overhovedet kan. Er det nødvendigt? Hvorfor kalder man ikke en spade for en spade? Folk forstår jo ofte beskeden, selv om den er pakket pænt ind.

Games – Highland Games

Da jeg fremførte det argument, fik jeg et svar fra min søster. (Hun er godt nok klog.): Men det er jo lige derfor, at det er godt at bruge teambuilding. Man lærer, at det er ok at kalde en spade for en spade, og at det ikke altid er nødvendigt at pakke ting ind i flot gavepapir.

Den havde jeg ikke lige tænkt over! Og nogle gange pakkes det ind i virkeligt sjove firmaarrangementer som for eksempel det nye Highland Games!