Myrer i huset

Myrer

Som i en af vore andre artikler omhandlende hvepsebo om sommeren, så er et andet skadedyr en fast plage som sommeren.  Nemlig den lille uskyldige myre.  Uanset om den er rød, gul, orange eller sort – så er der ingen kan lide såkaldte havemyrer.  Men hvor er det lige, at det kan drive folk til vanvid, spørger mange om !?.

Hvor er der myrer?

Det andre blot observerer som små tuer på fliserne eller i havebedet kan for andre være en decideret frygtelig oplevelse, hvor de findes alle steder inde i huset – i tusindtal.  Det skyldes, at de ofte bygger bo under husets fundament. Via sprækker i ved varmerør og andre rørgennemføringer kan de så komme ind i boligen. Her søger de søde sager som frugtsaft, sukker og væske.

Loyale arbejdere bringer føden med hjem til boet igen. Som sommeren skrider frem, så bliver dette bo større og større. I juli er det så tid til at der kommer flyvemyrer. Nærmest som en invasion vælter de frem i massevis, og de synes nærmest som skruen uden ende. En flyvemyre er en myre med vinger også kaldet bevinget hunmyre. En myreplage kan vare fra nogle få dage til flere uger.

Bekæmpelse af myrer

Mange har fået nok, når der først kommer myrer i køkkenet. Selv i opvaskemaskinen kan man finde dem. Via vandrør kommer de op bag køkkenvasken og videre op på køkkenbordet. Mange forsøger sig med gamle husråd som kanel eller kogende vand, andre sprøjter myregift. Helt andre allierer sig med skadedyrsfirma der har specialiseret sig i myrebekæmpelse.  Kunsten i at bekæmpe myrer er, at man skal have noget gift, som de kan tage med ned i deres myrebo under gulvet.  Myrelokkedåser skulle give denne effekt, men alt for ofte ender det ud i det rene ingenting. Man kan også købe pulver til udvendig vanding mod myrer. Men som med andre midler mod skadedyr, herunder sølvfisk og husmår, så er udvalget begrænset af effekten. Dvs. at stærke og kraftig gift til myrer ikke længere er i håndkøb.

Ikke farligt

Myrer indenfor er som sådan ikke farligt. Ligesom myrer i græsplænen ej heller udgør nogen risiko. Men når de findes i så stort antal, at de bygger små tuer, så kan det være en god idé at komme myrerne til livs, inden problemet bliver for stort og uoverskueligt.  Det bedste råd må være at forebygge for derefter at bekæmpe dem. Vær dog obs på at de sorte havemyrer kan ligne orangemyrer, som er et træødelæggende insekt, som ikke kan bekæmpes med almindelig myremidler.