Paris

Nu her med det her Covid-19 virus, så er der ligesom vendt op og ned på tingene. Det er en mystisk oplevelse for os alle sammen. Og ikke kun her i landet. Nej, over hele verden. Alle er enige om, at vi skal passe på. Alle er mere eller mindre enige om, at der skal drastiske tiltag til for at stoppe det. Men hvad kan man gøre?

Billigt til Paris

Altså jeg tænker på, at jeg havde fundet et par flybilletter til Paris. Jeg havde tænkt mig at invitere min mand med mig derned i et par dage i næste weekend, som en ekstra bryllupsgave til ham. Han holder så meget af Paris. Han elsker at gå på loppemarkeder dernede. Og han er vanvittigt dygtig til at tale fransk. Men nu er jeg nødt til at afbestille flybilletterne, fordi de har jo ligesom spærret hele Frankrig inde. Og det får mig til at tænke på, at vi ikke ved, hvilke konsekvenser denne situation vil få. Det er jo ikke kun flybranchen, det kommer til at gå ud over.

Det var billige flybilletter

Heldigvis var det nogle billige flybilletter, jeg havde fundet her, så personligt, er tabet ikke så stort. Men for flyselskaberne, som lige pludselig får rigtigt mange afbestillinger. Hvordan vil det gå med dem? For slet ikke at tale om hotel- og restaurationsbranchen? Og hvad med alle de ansatte i de brancher, der virkeligt bliver ramt hårdt? Vi de kunne beholde deres job – og indkomst? Bliver de sendt på dagpenge? Har alle lande i hele verden et sikkerhedsnet for dem?

Nej. Det tror jeg ikke. Det bliver helt uoverskueligt for mig at tænke på. Hvad nu, hvis det også rammer mig? Ja, jeg er jo i den heldige del af verden, hvor der er et overskud, og en tradition for, at man løfter i samlet flok, når det virkeligt brænder på. Og det gør det.