Så er der gang i græsplænen igen

Her i midten af maj er der kommet gang i græsplænens vækst, og den trænger til at blive slået jævnligt. Ca. 1 gang om ugen kan gøre det. Det er faktisk vigtigt, at du ikke slår din plæne for ofte, da det kan stresse den voldsomt og ødelægge græsplænens rodnet, så græsset visner. Herved svækkes styrke og der gives mere plads til uønskede vækster som f.eks. mos.

 

I misforstået godhed kan man altså ødelægge sin græsplæne, hvis man kører for ofte med græsslåmaskinen. Det er ikke hensigtsmæssigt at slå græsset flere gange om ugen. Når du finder din plæneklipper frem er det også godt lige at tjekke, hvilken klippehøjde, som den er indstillet til.

 

Ud over at græsplænen ikke bryder sig om at blive klippet for ofte, er det også en belastning, hvis den bliver klippet for meget i bund, da det også er stressende for græsplænen. En klippehøjde på omkring 4 cm er passende. I starten af sæsonen må græsplænen gerne være lidt længere. På den måde klarer den sig bedre mod frost, mos og ukrudt.

 

Det er også godt at tjekke om græsslåmaskinens knive trænger til at blive slebet. Det er en fornøjelse at slå græsplænen med nyslebne knive. Den kommer meget nemmere igennem ‘grøntsagerne’, og du vil i sidste ende stå med en smukkere græsplæne.

 

Nogle haveejere har viden og værktøj til selv at slibe knivene. Andre lader professionelle om denne opgave, da det kan være lidt en udfordring selv at gøre. Hvis du selv har tænkt dig at give dig i kast med at slibe knivene til din plæneklipper, så hav sikkerheden in mente, så du ikke kommer til skade. Plæneklipperens knive er ikke at spøge med og har før kostet besøg på skadestuen som minimum.