Vand og drikke

Vores datter, Henriette, har i et stykke tid haft et fritidsjob efter skoletid. Hun fungere et par timer hver dag som en slags piccoline på et stort advokatkontor her i byen, hvor hendes arbejde består i alle mulige slags forefaldende opgaver som at tømme papirkurve og den slags.

Det er også Henriette, der en gang cirka hver fjortende dag skal sørge for levering af sodavand til advokaterne og deres sekretærer. Der er en købmandsbutik næsten som nabo til advokatkontoret, så det er ikke nogen uoverkommelig opgave for hende at sørge for indkøbet og at bringe varerne hjem til kontoret.

Normalt handler hendes indkøb kun om sodavand af forskellig slags, men i sidste uge bad en af advokaterne hende om også at købe en kasse øl. Så Henriette gik til købmanden for at få klaret det indkøb, men hun måtte gå tilbage til advokaten med uforrettet sag, for købmanden havde krævet dokumentation for, at hun var gammel nok til at købe øl, og da hun kun er 15 år, havde han nægtet at sælge det til hende. Så advokaten måtte selv stå for den øl levering til kontoret, og han var vist lidt flov over, at han ikke havde tænkt på Henriettes alder.

Men advokaten havde talt med købmanden om det lille intermezzo, og deres snak var endt med, at købmanden tilbød at stå for levering af drikkevarer til advokatkontoret, så den del af arbejdet slipper Henriette for i fremtiden. Men det er godt nok, for hun har faktisk rigeligt at se til.