Sikker isolering af huset

Sikring er faktisk andet og mere end blot at sikre huset mod de umiddelbare ubudne gæster. Har du nogensinde tænkt over, at isolering giver bedre indeklima? På den lidt længere bane er en af de bedste sikringer, der findes for dit og din families helbred? Og hvad kan du så gøre for at forbedre dit indeklima?

Indeklima

Der er flere områder, hvor du hhv. yderst simpelt og med lidt større indsats kan forbedre dit indeklima ganske dramatisk.

Udluftning er et af de områder, hvor vi danskere desværre ikke gør det så godt, som vi burde – og med god grund i størstedelen af året. Sagen er jo, at det er hundedyrt at opvarme sin bolig i Danmark, og derfor er vi tilbøjelige til at undgå den ellers så vigtige daglige udluftning, så vi ikke lukker kulden ind og varmen ud.

Konsekvensen er desværre, at luften dermed bliver noget hengemt, og ofte med en for høj luftfugtighed der kan give grobund for alskens skimmel og andet skidt.

Det eneste rigtige er at lufte ud 10 minutter dagligt!

Korrekt isolering hjælper

I følge en ekspert på området – nemlig Dennis fra firmaet DN Isolering i Jylland – er en mangelfuld eller (endnu værre) forkert udført isolering ofte årsagen til, at der dannes skimmelsvamp og andet skidt i moderne boliger såvel som i gamle. Sidstnævnte som hovedregel grundet en forkert udført efterisolering, der skaber kuldebroer = fugt!

Hulmure

Disse er ofte et problem i ældre huse, og en hulmursisolering kan betyde små mirakler for både indeklima og varmeregningen. Mange tror fejlagtigt, at det er en proces, der kræver nedbrydning af mure og en masse rod og ballade at få hulmursisoleret, men det er faktisk ikke tilfældet med de moderne metoder, der benyttes til at isolere i dag. Det kan du læse om dn-isolering.dk/isolering/hulmursisolering.

To fluer med ét smæk

at få foretaget en gennemgribende inspektion af et hus isolering og mangel på samme – og så få udbedret det, der skal udbedres, er i virkeligheden to fluer med ét smæk. Tre faktisk – for der er tre vindere:

  1. Dit indeklima og dermed dit helbred
  2. Din varmeregning og dermed din økonomi
  3. Miljøet generelt – bedre isolering skaber mindre brug af energi

Få varmen – og få den sundt: Få styr på din bolig med tilbud på isolering på Bedste-varmepumpe.dk!