Sikring er vigtig

I den skytteklub, jeg er medlem af, har vi gennem årene haft et udmærket samarbejde med politiet, så det var helt naturligt for os at cleare det af med politiet, om vi måtte opbevare klubbens skydevåben ude i klubhuset, der ligger i tilknytning til vores udendørs skydebane.

Vi har en udmærket økonomi i klubben, så vi har indhentet et tilbud på et super sikkert våbenskab, der må siges at være stort set umuligt at bryde op, da det er lige så stærkt som et pengeskab. Der er også tale om en type skab, som kan støbes så solidt fast i en betonsokkel, så det heller ikke vil være muligt for tyve at køre af sted med hele skabet.

Vores ønske om at lade skydevåbnene blive i klubhuset er naturligvis et spørgsmål om magelighed, for det er ret besværligt at have våbnene med i bilen, hver gang vi skal have klubaften.

Politiet reagerede med først at undersøge sagen på det lovmæssige område. Derefter kom en politimand på besøg hos os for at tage lokaliteterne i nærmere øjesyn. Han startede med at forklare os, at hvis våbnene skulle opbevares i klubhuset, skulle huset under alle omstændigheder udstyres med en godkendt tyverialarm af den type, der giver signal hos politiet, hvis alarmen aktiveres.

Og det er helt uanset, hvor sikkert jeres nye våbenskab kan være, for det er ganske enkelt et krav,  vi ikke vil gå på kompromis med i en tid, hvor der er forholdsvis mange våbentyverier, og hvor mange af våbnene havner hos bander, der ikke tøver med at bruge dem i deres indbyrdes krig.

Rent økonomisk var det nok en streg i regningen for os, for vi havde indtil det tidspunkt kun kalkuleret med udgiften til selve våbenskabet, men på den anden side behøver sådan en alarm vel ikke være uforholdsmæssigt dyr.

Et af vores bestyrelsesmedlemmer ernærer sig faktisk ved at sælge og opsætte en privatalarm typisk hos mennesker, der en gang har prøvet at have indbrud i deres hus og derfor gerne vil sikre deres private værdier mod tyveri. Han ved selvfølgelig en del om alarmsystemer og lovede, at han hos sin leverandør ville undersøge mulighederne.

Men jeg ved, fortalte Carsten, at en alarm til butikker typisk koster en del mere end en privat tyverialarm, så vi skal nok regne med, at der skal lægges mindst en halv snes tusinde på bordet, før vi har købt og installeret sådan en alarm.

Vores kasserer smilede lidt, for beløbet kunne slet ikke afskrække ham. Vi har rigeligt med likvid kapital til at købe både våbenskab og tyverialarm. Vi har en del håndværkere og andre praktisk anlagte medlemmer i klubben, så vi satser på at udføre det nødvendige arbejde med frivillig arbejdskraft, så vi ikke også skal betale dyre håndværkerregninger.

Og Carsten tilbød sig på stedet som ham, der kunne installere vores alarmsystem. Politimanden, der besøgte os, understregede, at både skab og alarm skulle godkendes, men det anså han ikke som noget problem, så nu glæder vi os til at slippe for transporten af våbnene.

Og vi får super god rådgivning om tyverialarmer via vores leverandør ProTech