Små børn elsker at komme i minizoo

Næsten alle børn er vilde med dyr, så en tur i en dansk minizoo vil være et skønt valg til en ferie- eller weekendudflugt for børnefamilien. I en dansk minizoo er der mange forskellige dyr at kigge på og kæle med. Der er ofte mange bondegårdsdyr såsom ponyer, geder, kaniner, minigrise og høns. Andre dyr, som også findes i nogle af de danske minizoo´s er dyr som prægtige strudse, nuttede koalabjørne eller pjuskede marsvin. Børnene elsker at få lov til at røre ved dyrene.

Ofte kan de gå ind i de fleste indhegninger, hvor de kan kæle og hygge om dyrene. Nogle af de mest populære indhegninger er ofte ved gederne og kaniner. Det er begge slags nogle dyr, som er meget nem at gøre tamme, så de roligt sidder og lader børnene kæle med dem. Børnene er især vild med gedekiddene og kaninungerne – de er da også bare for søde!

Der er selvfølgelig forskel på størrelsen af den enkelte minizoo, men nogle af dem har en mindre eller større legeplads, hvor børnene kan få brændt noget krudt af og slå sig løs. Der kan være alt fra gynger, rutsjebaner, vipper, sandkasser, hoppepuder og naturlegepladser.

Sid på en bænk og slap af mens børnene hygger sig

Imens børnene hygger og griner, kan i voksne sætte jer på en bænk og koble lidt fra og slappe af – bare sidde og nyde børnenes latter, mens de leger. De fleste steder er det muligt at købe noget mad eller en lille forfriskning i form af drikkelse eller is. I kan f.eks. sidde og nyde en god kop kaffe mens børnene leger.

Nogle steder er der aktiviteter for børnene. Mange steder kører de f.eks. en tur rundt i parken med en traktor, hvor de besøgende kan sidde i vognen og få en lille hyggelig køretur. Børnene kan sagtens få mange timer til at gå i en minizoo, så det er helt klart et besøg værd.