Jakker og hudpleje

Så er vi på den igen. Der er udsalg, og vi skal ud og kigge på jakker til mænd. Ja, vi skal. Denne gang skal vi på udkig efter et godt tilbud på en softshelljakke. Mest fordi den er handy at have med i bilen, så han lige kan vikle den om sig og undgå regnen. Min elskede har længe fablet om, at han gerne vil have sådan en softshell. Ok, vi går på indkøb.

Softshells og fleece

Vi går i stormagasinet og kigger efter afdelingen for jakker til mænd. Hold da fast, der er mange … der er fleecejakker, softshells, vindjakker, skijakker – ja, alt, hvad en mand drømmer om, når han gerne vil have en jakke. Og man kan få dem i alle mulige kombinationer. Jeg kan ikke lade være med at grine lidt – hvad blev der af den gammeldags lodenjakke, eller sømandsjakke? De var da flotte, men har åbenbart fået nye navne. Skaljakke!

Ærlig talt, det lyder, som om at manden er gået ned til muslingerne. Helt i bund, har bundet sig fast til træstolpen, muslingerne vokser på. Men i virkeligheden er det er nok bare en fordanskning af ordet shelljacket, som vi så kalder for shelljakke.

Jakker til piger

Nå, jeg skal nok lade være med at være hende den sure, men jeg kan ikke lade være med at tænke på ordet skaljakke. Kommer til at grine igen og igen. Er det det samme, når man skal kigge efter jakker til kvinder/piger – her mange billige? Det kan være, at det er endnu værre ovre i dameafdelingen. Det ser vi på bagefter.

Vi har taget metroen ind til city og går nu rundt i stormagasinet. Jakker til mænd, jagter vi. Og det ser ud, som om at vi kommer til at jage i lang tid. Udvalget er kæmpestort. Vindjakker … hvad er forskellen på en vindjakke og en shelljakke? Er en vindjakke tykkere, foret med fx fleece, eller hvordan?

Er en shelljakke i virkeligheden bare et vindtæt stykke plastik, som er syet som en jakke, uden fór, eller hvordan er det nu?
Det er faktisk spændende at finde ud af, hvad der findes af jakker til mænd. Jeg troede egentlig, at det var ret få, men nej, nej. Der er utroligt mange, og hvorfor skulle der egentlig ikke være det? Mænd vil da også godt følge med i moden. De vil da også gerne være med, der, hvor tingene spiller.

Vi har været inde og se på alle jakkerne, hevet den ene bøjle ned efter den anden. Vi er også ved at blive lidt irriterede på hinanden. På den ene side, så kan han ikke beslutte sig for hvilken jakke han i virkeligheden gerne vil have. På den anden side, så er jeg ved at blive træt og sulten. Når jeg er sulten, er jeg ikke godt selskab at have med på shopping‐tur.

Vi bliver enige om, at vi forlader afdelingen med jakker til mænd, tager hjem og ser, hvad vi kan finde på nettet. Det er nemmere at købe via nettet, og vi kan finde den helt rigtige jakke til ham i ro og fred.

Hudpleje til ham

Antagelig vil vi også kigge lidt efter noget mere ”privat” i form af hudpleje til ham – det kunne han godt bruge nemlig!