Søge job i Spanien

Malaga i Sydspanien

De siger, at der er mangel op arbejdskraft i Danmark. Ha. Ja, den er god nok. Du har læst flere artikler om jævnaldrende på 55+, som ikke har fået et job, selvom de har søgt efter arbejde i lang tid. Det er lidt, som om at når du hører, at der er mangel på arbejdskraft, så er det blevet til, at der er mangel på arbejdskraft, som både er veluddannet og ikke er fyldt 30 endnu. Du er ikke akademiker, og du er langt over 30. Du er lidt bitter, fordi de kurser, du har været på, for at få noget omskoling ikke rigtigt har givet dig nye muligheder.

Sådan er det

Det var uretfærdigt, at din stilling blev nedlagt her under coronakrisen. Og nu – hvad nu? Du bliver jo ikke yngre. Og faktisk er du også træt af vinteren. Du har ikke nogen forpligtigelser overfor en partner eller børn. Måske skulle du overveje at søge job et andet sted i verden? Du har nemlig en meget værdifuld kvalifikation: Du kan tale dansk. Og så har du endnu en meget værdifuld kvalifikation: Du ved, hvor vigtigt det er at tale pænt. Din opdragelse har givet dig nogle vaner, som går ud på at tale ordentligt til mennesker, du ikke kender.

Ledige jobs i Spanien for danskere

Dette er kvalifikationer, som er efterlyst i mange lande – især i Sydeuropa. Du kunne fx undersøge, hvad der findes af ledige stillinger i Spanien, hvori der er brug for det danske sprog. Det er slet ikke usandsynligt, at du kan finde et job. Spanien er da heller ikke et dårligt sted at opholde sig i længere tid. Landet er jo stort. Det har et meget mildere klima end Danmark. Så måske er det også tiltrækkende for dig. Den sure vinter er måske også skyld i, at du er lidt bitter nu. Måske vil det være sundt for dig og dit humør at bo i Spanien, hvor der er mere sol og lys?

At leve og arbejde i Spanien

Du tænker måske, at Spanien er et godt ferieland. Men hvad med at bosætte sig dernede? Ja, der er flere danskere, som bevidst har valgt at bosætte sig der, når de er blevet pensioneret. De har adgang til sundhedsvæsenet dernede, fordi landet er en del af EU. Så det med helbred er ikke et problem. Hvad så med sproget? Hvordan er hverdagen? Ja, det kan være en udfordring med sproget. Men det kan læres. Og når du har fundet et job i Spanien, hvor du skal arbejde med det danske sprog, så bliver hverdagen nemmere for dig. Dels vil du gradvist lære spansk, og dels vil du opdage, at du faktisk også kan benytte engelsk sprog. Og det kan du jo godt. Samtidigt vil du sikkert også få mulighed for at møde andre danskere, som har været i den situation, som du er i lige nu.

Så måske er det en mulighed for dig. Altså at finde et job i Spanien og tage dertil? Kan det skade dig? Du kan overveje at prøve det i nogle måneder. Finde ud af, om Spanien er et land, du kan lide at bo i.