Stegepander

Nå, for pokker da. Så er det slut med stegepander og gryder i køkkenet. Min badevægt kom nemlig virkeligt på overarbejde i morges. Jeg skal tabe mig.

Frem med råkostjernet

Frem med råkostjernet, mandolinen og de fedtfrie opskrifter. Og hvor er mine løbesko? Der skal gøres noget hurtigt. Inden badesæsonen lige pludselig indtræder. Og jeg skal bare være klar til at kunne få en dukkert. Jeg elsker solen og stranden. Især tidligt om morgenen, inden alle turisterne kommer. Sådan der ved 7-tiden, når solen lige er stået op over bjerget, og jeg er næsten alene på stranden. Det er det bedste, jeg ved. En halv times svømning og så en halv time på maven i solen. Efterfulgt af en halv time på ryggen.

Så er jeg klar til at starte min dag bagefter. Men jeg vil ikke gå på stranden, hvis jeg ikke synes om min krop. Og det må jeg ærligt talt indrømme, at det gør jeg ikke lige nu. Derfor har jeg sat et mål: Jeg skal tabe mig 10 kilo i løbet af de næste 3 måneder. Og det betyder slankekur. Med stort ’S’. Jeg ved, at jeg kan gøre det. Jeg skal bare tage beslutningen. Og det har jeg så gjort nu. Det kræver, at jeg planlægger mine indkøb og min madplan. Men det kan man jo godt bruge en søndag eftermiddag på at gøre. Fra uge til uge.

Kulhydraterne væk

Jeg har af erfaring lært, at det er nemmest for mig, hvis jeg sørger for at få al slags mad. Det er ikke sådan noget med, at jeg skærer kulhydraterne eller proteinerne væk. Nej. Jeg skal bare holde dem adskilt i de måltider, jeg spiser. Så det bliver ikke noget med pasta og kødsovs eller kødboller i karry med ris. Nej. Men en masse grillet kød – og fisk med grøntsager må jeg godt få. Eller ris med grøntsager. Bare der går nogle timer mellem hvert måltid. Det er nemt nok. Det skal bare planlægges lidt.

Kød elsker jeg jo

Jeg er faktisk en stor kødspiser. Jeg er ikke af den sarte type. Og jeg er heller ikke hende, der kan leve af selleri-juice i flere dage. Jeg kan lide kød. Og jeg kan især godt lide det, når det er blevet marineret godt og grillet. Jeg hader bare at gøre ovnen ren bagefter, når jeg har grillet. Måske skulle jeg finde mig en grillpande? Jeg kom forbi en butik med stel og gryder og den slags forleden. Der så jeg, at de havde en ret lækker grillpande. Rund ikke en af de firkantede.

Min skal være rund. Jeg bryder mig ikke om de firkantede. De virker så klodsede. Skal jeg onde mig selv en slankekurs-startskuds-gave, inden jeg for alvor går i gang med at tabe mig? Ja, da, selvfølgelig skal jeg det! Og jeg kan faktisk godt klare mig uden en grill-pande i nogle dage, inden jeg får tid til at købe min startskuds-gave på onsdag. Jeg skal bare huske at købe den på onsdag. Jeg har nemlig en idé om, at jeg skal have grillet kylling med salat på onsdag.