Tesla og elbiler ruster?

Tesla rustbeskyttelse

Du er en af de heldige. Du har råd. Du har for nylig købt en Tesla. Den er lækker. Den model, du har købt, er elektrisk. Du kan godt lide at vise den frem på vejene her lidt uden for Odense. I kører ofte en lille tur – bare for at se det smukke landskab, og bare for at du kan få lov til at køre i den flotte bil.

Tesla ejere

Når I så kommer hjem igen, læser du om bilen. Der er sådan en særlig klub for ejere af Tesla biler. Her finder du gode råd og tips til, hvordan du passer på den. Ja, sådan gør vi jo. Os der er entusiastiske bilejere. Vi opsøger alt, hvad vi kan omkring det bilmærke, som vi holder af. I dit tilfælde er det en Tesla. Ok, det kunne også godt have været en Mercedes. Men Tesla har ligesom lidt mere opmærksomhed. Umff, om du vil.

Du er inde på jeres Tesla forum og læser om vedligeholdelse. Der er faktisk ikke så meget at vedligeholde. Du skal i det mindste ikke tænke over det. Bilen gør selv opmærksom på, hvis der er noget, der lige skal tjekkes. Du er rolig.

Rust i Tesla?

Men så ser du et indlæg, der handler om Tesla og Danmark. Det vækker interesse. Den person, som har lavet det oprindelige indlæg, efterlyser informationer om, hvor hun kan finde undervognsbehandling på Fyn, der er gearet til Tesla. Hun nævner, hvad det er for en model, hun har, og du tænker lidt. Det er lidt sjovt. Indlægget er lidt gammelt. Det blev lavet for en måned siden. Og du har slet ikke tænkt på, at det kan være et problem at finde et sted, hvor man kan få en god undervognsbehandling på Fyn til din elbil eller hybridbil. Lige nu er det heller ikke helt aktuelt. Modellen, du har købt, er jo splinterny. Koldsveden kan du godt mærke nu. Måske er teknologien her i landet slet ikke så langt fremme som i andre lande, så du faktisk kan sikre, at din Tesla er sikker og ikke mister værdi om fire eller fem år?

De ved, hvad de laver

Bare rolig. Jeg kan forsikre dig, for at der findes gode servicecentre, der ved alt om undervognsbehandlinger på Fyn. De ved alt om de nyeste modeller – og de har efterhånden oparbejdet meget stor erfaring med undervognsbehandling af elektriske biler. Faktisk er der ikke forskel på selve undervognsbehandlingen imellem en konventionel benzinbil og en elektrisk bil. Der er nogle forskelle i, hvordan understellet bliver afmonteret. Men ellers går det ud på det samme: Understellet skal behandles. Helst med det mest miljørigtige materiale. Og sådan et servicecenter kan du sagtens finde på Fyn – eller hvor som helst i Danmark.

Det eneste, du skal huske på, er at få din bil tilmeldt i tide, så den kan få rustbeskyttelse i tide. Du vil jo nødigt have, at den ruster. En Tesla er en dyr bil. Det er en god bil. Den fortjener, at du passer godt på den. Og du fortjener, at den bliver passet godt på.