Tyverisikring og låse

Indbrudstyvene hærger som aldrig før over hele landet, og ikke mindst i København. De er derfor vigtigere end nogensinde at sikre sit hjem, og mange tror fejlagtigt, at det eneste saliggørende er en tyverialarm. Den er god at have – men før den kommer altså almindelig tyverisikring! Sikre låse er første bolværk mod uvedkommendes indtrængen – og gode og sikre låse beskytter også mod de uhyggelige tilfælde, hvor røvere trænger ind i folks hjem om natten, mens de ligger og sover.

 

Låsesmeden ved, hvad der skal til

Når det handler om tyverisikring, gælder det om at tænke som tyven gør det. Det ved en låsesmed en masse om, og det fortæller Birger fra firmaet Den Cyklende Låsesmed i København om på sin hjemmeside. Han er et kendt ansigt i det københavnske af flere årsager. Dels er han meget aktiv i at uddanne folk i at sikre deres hjem mod indbrud, og dels skiller han sig markant ud i bybilledet ved at benytte en ombygget Long John cykel i stedet for en bil, når han kører rundt i København og servicerer københavnere med alt fra oplukning over nye låse til tyverisikring.

Han har valgt cyklen, fordi det sætter ham i stand til at komme hurtigere frem end nogen kan i en bil – og fordi han har et oprigtigt ønske om at belaste miljøet mindst muligt. København er jo ved at drukne i biler og bilos.

Låsesmed for hele indre København

København er stor – men den er ikke større, end at han kan dække hele den indre by af med sit rullende værksted. Han dækker blandt andet Frederiksberg, hvor der bor ganske mange mere velhavende mennesker – og dermed er der også mere at hente for indbrudstyve. Og han fortæller, a der er alt for mange mennesker, der bare ikke tager det alvorligt nok med at få udskiftet gamle låse til nye.

Mange af de ældre låse kan åbnes med en skruetrækker, hvis man ved hvordan. Og det ved tyveknægtene alt om.

Du kan i øvrigt se de andre områder af København, hvor Den Cyklende Låsesmed dækker her: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/omrader/