Unges påklædning

Af og til må jeg erkende, at jeg har været længe om at vænne mig til de ændringer, der er sket i forhold til unge menneskers påklædning og øvrige udsmykning. Af og til har jeg tænkt, at det er fantastisk, at ungdommen har penge til så meget smart tøj og adskillige smykker, men det var før, det gik op for mig, at smykker i dag ikke er så dyre, som de var engang. Engang var det nødvendigt at låne penge til den slags.

I sommers blev jeg nemlig meget klogere og heldigvis også mere accepterende af ungdommen. Det hænger sammen med, at jeg tilfældigt blev kontaktet af to unge brødre, som var på ferie hos min genbo.

De havde låst sig ude, og min genbo kom først hjem et par timer senere, derfor inviterede jeg dem naturligvis inden for og bød dem en kop kaffe. Jeg tror, de bemærkede, at jeg kiggede på deres armbånd og øreringe, og de fortalte, at armbåndene havde de lige købt som noget af det sejeste, de havde set. Samtidig havde de købt en halskæde til deres søster, som de stolt viste frem.

Jeg kunne ikke undlade at spørge, hvordan de da havde råd til så flotte ting og fik at vide, at smykker kunne man få i alle prisklasser med mindre det skulle være guld og diamanter. De opfordrede mig til at gå på nettet for at orientere mig i netbutikker, som sælger smykker, så kunne jeg ved selvsyn konstatere, at priserne var rimelige. Det brugte jeg så resten af dagen på og blev heldigvis klogere.