Vægttab grundet stress

Jeg har tabt mig. Det er faktisk sådan, at min læge gerne ville have nogle ekstra prøver. Han er lidt bekymret, kunne jeg høre. Han synes, at mit vægttab har været ekstremt. Prøverne, han fik, har ikke vist, at der er noget galt med mig. Jeg har bare tabt mig. Han spurgte mig, om jeg er stresset, og det måtte jeg sige ja til.

Alt for travlt

Jeg har vanvittigt travlt og har ligesom fået væltet mit liv ud af de faste rammer: Jeg spiser ikke sundt, – hvis jeg spiser. Jeg har ofte tendens til at blive ked af det, og når jeg er til møde, kan jeg lige pludselig få en voldsom hjertebanken. Jeg plejer at slå det hen med, at det altid går over igen. Og det gør det. Jeg er god til at kamuflere det. Også når jeg er til møde.

Tydelige stresssymptomer

Men min læge sagde, at det er tydelige tegn på stress, og at han ville anbefale, at jeg hurtigst muligt får professionel hjælp. Vi skal jo ikke ende med, at du skal indlægges og sygemeldes. Og så skal du altså sørge for at spise. Uden energi kan din krop og hjerne ikke arbejde. Så simpelt er det.
Jeg tænkte lidt over sagerne. Han har ret. Jeg har set flere kollegaer ende med sygemeldinger. Det er ikke godt. Så jeg har besluttet, at jeg først vil forsøge med et stresscoaching forløb, hvor jeg taler om min stress og lærer at håndtere den på en fornuftig måde.

Uddannede stress coaches

Jeg ved, at nogle coaches har en god og anerkendt uddannelse fra https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse
Jeg ved ikke helt, om det vil hjælpe. Jeg har jo altid været en nervøs person. Og perfektionist. Det er det, som har bragt mig frem til her, hvor jeg er i min karriere nu.
Men på den anden side. Måske er der andre ting, som gør, at jeg bliver stresset. Jeg ved det ikke.

Er stress livsfarligt?

Det kan det ende med at blive, hvis stress ikke håndteres tidligt i forløbet.

Kan man tabe sig af stress?

Absolut ja! Mennesker med decideret stress mister ofte appetit og generelt interessen for mad.