Badeværelset

Badeværelse med fritstående badekar

Generelt, så er danskerne rigtigt gode til det der med indretning. Belysning og design i vores boliger spiller en stor rolle. Selvfølgelig. Vi bruger jo rigtig meget tid inde i vores boliger. Tiden udenfor – i haven – strækker sig til få timer i regnvejr i foråret – og så på terrassen i sommertiden, hvis det ikke øser ned. Vi bruger derfor tid på at kigge efter produkter, der kan gøre vores bolig mere funktionel og smukkere.

En brusevæg er mere end bare lige

Vi bruger også forholdsvist mange penge på renovering, fornyelse eller bare forbedring af rum i boligen. Fx så kan vi godt bruge en hel eftermiddag på at kigge på brusedøre til brusenichen. Vi besøger forskellige sites, der sælger badeværelsesmøbler og tilbehør dertil. Vi ser på billeder af en særlig brusedør. Vi finder – måske ved et tilfælde – en brusevæg i glas, som er rigtig smart og så går tankerne selvfølgelig i retningen af et meget større projekt: Vi skal ikke længere have udskiftet brusedøren ved nichen. Nej, hele badeværelset skal laves om, så det både bliver mere funktionelt, lysere at opholde sig i – og nemmere at holde rent. Vores sans for godt design og funktionalitet kommer i sving.

Vi finder ud af, at vi ikke nødvendigvis behøver en muret bruseniche, men at det vil være meget bedre med et brusehjørne, som afskærmes af to brusedøre. Det vil give os mere plads i badeværelset.

Fritstående badekar

Vi får endda bedre plads til det badekar, som vi egentlig har savnet i mange år. Det er jo skønt at ligge og slappe af i et badekar – med velduftende skum. Ok, det bliver måske ikke et fritstående badekar, vi får plads til. Men et, der er muret op til væggen, er da også helt fint. Det kan jo også afskærmes. Et nyt projekt i jeres bolig er blevet født. Det skal I så lige regne på, hvad vil koste, inden I går i gang.

Gang i renovering

I har købt en gammel præstegård. Det er en ret stor bolig. Der er plads, til at I kan blive en meget stor familie – og inden da, så vil I nemt kunne huse gæster, uden at I vil opleve, at I er for tæt på hinanden. Der er flere badeværelser, som dog skal renoveres. Det store – som I selv vil bruge oftest – trænger virkeligt til en kærlig hånd.

Klinkerne skal bankes ned fra væggene. Der skal sættes ny vaskesøjle op. Der skal ny håndvask og ja, en bruseniche kan I ikke undvære. Men da rummet er meget stort, så har i også fået den tanke, at et fritstående badekar vil være smukt. Og det må gerne være i sådan klassisk design. Med løvefødder og krummelurer på armaturerne. Det er måske ikke helt jeres stil – det der med det klassiske. Men et eller andet sted, så er der noget, der fortæller jer, at netop den klassiske stil i badeværelset kun vil gøre boligen mere spændende at bo i.

Ingen kompromiser

I vil dog ikke gå på kompromis med jeres krav til funktionalitet. I vil heller ikke gå på kompromis med jeres krav til hygiejne i badeværelset. Det skal være nemt at holde rent. Og der må helst heller ikke være hjørner, som man kan banke fødderne ind i. Det skal derfor være en kombination af rene linjer og klassisk stil. Det er store krav I skal opfylde.

Til det her med funktionaliteten og hygiejnen vil et godt råd derfor være, at I sørger for at have rene ’ganglinjer’ i rummet.

En særlig brusedør

Det betyder, at I sørger for at brusenichen bliver placeret i et hjørne og at den får en brusedør, der ikke svinger ud. Måske vil en skydedør være bedst. I forlængelse af det, skal I placere badekarret diagonalt overfor nichen. Og ja, badekarret kan jo afskærmes med en brusevæg, hvis I vil drosle ned for den klassiske stil.