Problem med rengøring

Photo Of Person Disinfecting The Table

Vi har et stort problem her på fabrikken. Udluftningen er ikke god nok, og mange af vores medarbejdere melder sig temmelig ofte syge. De siger rent ud, at stanken fra dampene er for slem. De har ret! Vi skal derfor have fat i et professionelt firma, som kan varetage rengøringen. Indtil nu har vi haft en sød dame til at gøre arbejdet, men det går bare ikke længere. Hun er ikke helt ung, og hun er ikke så stærk længere. Vi må finde noget lettere til hende og, så finde et specialiseret firma, som varetager rengøring af produktionslokaler. Vi arbejder med mange kemikalier, så det skal være et firma, der ved, hvad de gør.

Bedste firma i Risskov?

Nu er det ikke helt nemt at finde et firma, som kan lave rengøring i Risskov, hvor vi er lokaliseret. Vi har fundet et firma fra Aarhus, men de har virkeligt travlt – og de arbejder i alle dele af Århus med erhvervsrengøring. For eksempel også i Brabrand, hvor der er mange virksomheder. Ikke desto mindre, så har de lovet, at de vil sende en repræsentant ud til os, så de kan give os et tilbud.

Vi har mange spørgsmål til dem. Vi vil fx gerne vide, om deres ansatte, som kommer til at gøre rent her, er uddannede til jobbet. Da vores kemikalier afgiver farlige dampe, vægter vi, at udluftningen er grundig. Vi vægter også, at kantinen er ultra ren. Vores ansatte skal have gode forhold at spise deres frokost i.

Ser på forholdene

Repræsentanten kommer og ser på forholdene. Han mener, at de kan klare rengøringen på mindre end 4 timer, hvis vi kan gå med til, at de sender 4 rengøringsassistenter. Jo det kan vi godt gå med til. Men kan de, rengøringsfirmaet altså, garantere, at deres medarbejdere er dækket ind, hvis der sker en ulykke? Vi kan jo ikke være til stede om natten, når de skal gøre rent.

Firmaet har ingen problemer med det. De har forsikret alle medarbejdere, og de ved, at ulykker kan ske. Det er ikke et problem, vi skal tænke på. De gør os opmærksomme på, at de gerne vil vide, hvor vi opbevarer kemikalierne, vi bruger. Og de vil også gerne vide, hvor vi deponerer dem, indtil de bliver bortskaffet. Vi forklarer vores rutine, viser dem opbevaringsdepotet. Naturligvis må de gerne bruge depotet, hvis de får brug for det.

Aarhus Rengøringsselskab

Vi får en hyggelig snak med repræsentanten om miljøbeskyttelse og arbejdsbetingelser. En rigtig rar person er han. Virker meget pålidelig og betænksom. Han gav indtryk af, at hans medarbejderes ve og vel kommer i første række. Det kan man da kun sætte pris på. Derfor er vi meget trygge ved firmaet Aarhus Rengøringsselskab!

Under vores samtale spørger han ind til, hvornår vi lukker fabrikken, så hans medarbejdere kan komme og gøre jobbet i fred og ro. Vi arbejder i treholdsskift 5 dage om ugen. Så er det muligt, at han sender medarbejdere imellem skiftene? Jo det kan sagtens lade sig gøre. Han skal bare have mødetiderne, så vil han sætte en plan op.

Måske har han brug for andre oplysninger? Nej, han har styr på det hele. Ved hvor de farlige steder er, og kan sende de rigtige medarbejdere ud til os. Vi bliver enige om en pris og sætter i gang med det samme.