Mors hemmelige skuffe

black bikini set

Din mor har sagt farvel til det jordiske liv. Du er selvfølgelig ked af det. Fortvivlet måske. Hun er der ikke mere, og du havde egentlig mange spørgsmål til hende, som du gerne ville have haft svar på. Det får du ikke – og dog. Måske finder du svar på nogle af spørgsmålene, når du skal hen og rydde op i hendes lejlighed og få smidt ud, gemt ting og minder.

Hvad skuffen gemte

Du og dine søskende ved, at hendes død var ventet. Men I var faktisk ikke forberedt på det, som I fandt i hendes lejlighed. Den første overraskelse var, at du fandt en stor dildo i en af hendes skuffer inde i soveværelset. Den gav anledning til en del fnisen og undren: Hvad bruger en kvinde over 65 en dildo til?

Tænk jer om: Hun bruger den til at tilfredsstille et behov, som alle kvinder i den alder har. Og vær stolte over, at hun havde modet til at indrømme det overfor sig selv – og gøre noget ved det. Det er bestemt ikke nemt at finde en partner i den alder! Slet ikke som enke. Enker er kyske og har intet liv – tror vi.

Frækt undertøj også

Det næste, som faktisk gjorde endnu større indtryk på jer var, at i en af hendes skuffer fandt I et lille brev og en hel del lingeri og frækt undertøj. Brevet var adresseret til jer. Hun skrev, at det meste af det frække undertøj aldrig blev brugt. Det blev pakket ud og lagt i skuffen, fordi hun regnede med, at hun ville kunne bruge det.

Men efterhånden som sygdommen skred frem blev det sværere og sværere for hende at bruge sin krop. Hun kunne simpelthen ikke få det på alene. Hun ville heller ikke udsætte hjemmeplejersken for at komme i ’svære situationer.’ Det lå derfor i skuffen. Ubrugt. I kunne selv vælge, om I ville smide det ud – eller bruge det – enten som kvinde eller sammen med hustruerne.

Der var adskillige sæt frækt undertøj. Hun havde faktisk en elegant og flot krop – næsten lige til det sidste. Så I så på dyrt lingeri og frækt undertøj, der viste jer et billede af en kvinde, der har haft et livligt sexliv.

Sexlegetøj er lige så OK som tandbørster

Brevet fik jeres fnisen og lille flovhed over jeres mors sexliv til at stilne af. Spørgsmålet hang usagt i hele lejligheden: Hvorfor kan ældre kvinder ikke have et sexliv og tale om det? Her har I jo beviset på, at nogle modne kvinder har et meget aktivt sexliv – også selv om de har levet alene i adskillige år som enker – og at de ikke er bange for at tilfredsstille deres behov. I talte ikke om det, imens i ryddede op i lejligheden. Men det er helt sikkert, at I talte med jeres ægtefæller om det. Om overraskelsen over at se en dildo i skuffen. Om overraskelsen over at fnde dyrt lingeri og sexlegetøj, som ingen forventer, at ældre kvinder kan finde på at bruge.

Det har givet jer stof til eftertanke. Det har faktisk også bevirket, at jeres eget sexliv er blevet bedre!