Københavnske fysioterapeuter

physio, physiology, poor

Hvis vi nu tænker helt logisk, så er det forståeligt, at de fleste praktiserende fysioterapeuter i Danmark holder til i København. Det er her, de fleste mennesker bor, så det er også her, der vil være flest arbejdsskader. Alle sidder jo og krummer sammen ved deres skriveborde. Også selvom de har fået ergonomiske møbler. Og ja, det er her de fleste arbejdsskader sker. Arbejdsskaderne kræver fysioterapi. Det er også i Københavnsområdet, at de fleste ulykker sker, så behovet for genoptræning efter benbrud mv er også højest her. Osv.

Sportsfysioterapeuter

Men, at du finder Danmarks største forekomst af sportsfysioterapeuter i København, kommer lidt som en overraskelse, ikke? Vi arbejder (ryggene falder sammen) og vi lever det søde liv i København. Så vi motionerer ikke – og derfor skulle vi jo forvente, at antallet af sportsskader i København er meget lavt.

Sådan ser statistikken da også ud. Men sportsskaderne sker lige i udkanterne af København. Og det er grunden til, at vi også har mange kliniker med speciale i sportsfysioterapi i København. Københavnerne tager jo ud til forstæderne for at kunne motionere. De rider på kæmpestore heste, som de falder af – deroppe i dyrehaven! De cykler måske langs strandvejen op til Helsingør – og bliver kørt ned, fordi de glemmer reflekserne – og regn betyder nedsat sigtbarhed. De spiller tennis i de dyre klubber og udvikler tennisalbuer mv. Og ja, de går til fodbold i Brøndby. Eller nede i Greve.

Sportsskader sker overalt

Sportsskaderne sker overalt. Men fordi patienterne bor i København, så bor fysioterapeuterne også der. Forståeligt nok. Ingen terapeut med respekt for sig selv, vil udsætte sine patienter for lange rejser, så de kan komme i behandling. Så, hvis du bor i København, så kan du være ret sikker på, at du kan finde en dygtig sportsfysioterapeut i København.

Men hvad nu, hvis du bor i Vanløse? Kan du så finde en sportsfysioterapeut? Det kan du finde ud af, hvis du googler det – eller prompter ChatGPT. Måske kan du blot finde en almindelig fysioterapeut i Vanløse.

Og skal jeg fortælle dig hemmeligheden? Oftest er det tilstrækkeligt, at du går i behandling for dine smerter i albuen hos en almindelig fysioterapeut. Det behøver ikke altid at være en terapeut, der har speciale i sportsskader. Også selvom du kom til skade på tennisbanen. Det er jo bare en alvorlig forstuvning af albuen. Det tager tid, men fysioterapeuten har jo sagt, at du bliver god igen. Det kræver lidt tålmodighed og det kræver, at du ikke belaster din arm. Men derfra og så til at komme tilbage i topform er der faktisk ikke så langt, som du tror. Du skal bare ikke mase på og fremskynde processen. Det kan din fysioterapeut fortælle dig alt om. Hvis nogen skal fremskynde noget, så er det din fysioterapeut.

Nye kurser i fysioterapi

Og det kan godt være, at han kan gøre det. Måske har han været på et af de nye kurser i fysioterapi, hvor det handler om behandling af smerter med neuro-activation. Det kan godt tænkes, at sådan en behandling lige er den, du har behov for. Spørg ham.