Ekstra lir til festen

Røgmaskiner er et hit til fester

Vi har mange arrangementer og planer for de kommende uger indtil jul. Dels er der alle julefrokosterne, vi skal med til. Dels er der også den nytårsfest, som vi er ved at planlægge. Den skal bare være helt fantastisk i år. Sidste år var vi jo temmelig begrænsede i vores muligheder. I år – er håbet – at vi kan få lov til at samle alle vores venner. Og at vi kan få lov til at danse og feste til langt ind i den 1. januar 2022.

Vi er et kollektiv

Vi – det er mig og kollektivet. Vi er 5 mennesker, der bor her i kollektivet. Og hver især har vi sådan i gennemsnit et sted mellem 30 og 40 mennesker, som vi allerede har inviteret med til vores nytårsfest. Vi har fået ja tak til at komme fra ca. 80 af alle dem, vi har inviteret. Og vi forventer, at der kommer flere ja tak i løbet af de kommende 3 uger. Vi har givet dem frist til at svare os indtil begyndelsen af december.

Inden Corona brød ud, var vi berømte for vores fester. Vi holdt da også nogle ordentlige gilder. Både til sommer, efterår, jul og forår. Vi er gode til at arrangere fantastiske fester. Så vi skal da også lave den bedste nytårsfest i mands minde i år.

Opgaverne er fordelt

Vi har delt opgaverne imellem os. En af beboerne her har lovet at tage sig af alt, hvad der har med fyrværkeri at gøre. Han kender en fyrværkerimester, som selvfølgelig allerede har sagt ja til at komme til festen. Han har påtaget sig at sætte et godt fyrværkerishow op for os. Vi skal selvfølgelig dække udgifterne til fyrværkeriet, men han vil ikke tage imod løn for de timer, han skal bruge på at sætte det hele op.

Han har allerede været her et par gange for at se på faciliteterne her, så han kan lave et flot show. Hver gang har han lavet udkast og talt om farver og brag. Forrige gang han var her, havde han også en røgmaskine med. Den har han efterladt her, fordi han gad ikke at tage den med sig tilbage til sit værksted. Han nævnte dengang, at han ikke havde brug for den førend en gang til næste år. Han fortalte os, at det, vi gerne måtte afprøve den, hvis vi ville.

En røgmaskine er ikke så dyr mere

Det er en billig røgmaskine fra Danguitar. Han bruger den mest, når han skal arrangere små, private fester, hvor fødselaren også har ønsket sig fyrværkeri. Og kommer der en fest i sidste øjeblik, så kan han altid købe en røgmaskine. De er ikke så dyre.

Sidst han var her, undrede det ham meget, at vi ikke har haft røgmaskinen i brug. Han regnede da med, at vi var nysgerrige. Men vi havde faktisk glemt alt om den. Der er jo mange andre ting, som vi skal tænke på vedrørende festen. Og det der med at håndtere en røgmaskine har ikke været på min liste over prioriteter. Men han har ret. Det er måske meget godt, hvis vi lige sætter os ind i, hvordan den fungerer.