Højtryksrenser

På vores vej har vi en haveklub, vi ses engang imellem om foråret og sommeren og snakker om, hvordan vi kan hjælpe hinanden. I forårsmånederne handler det mest  om at bytte stauder og udveksle gode råd om de vinterhærgede græsplæner, terrasser og havemøbler. Når vi ses i sommermånederne taler vi om, hvad vi hver især har lavet i haven og indkørslen  og i klubben har en tendens til at overgå hinanden. Men vi hygger os og klubben betyder, at vi har et rigtigt pænt og velholdt kvarter og et godt naboskab.

Sidst vi var sammen, mødtes vi på vores terrasse en dejlig sommersøndag og et par af vores naboer på vejen bemærkede, at rækværket omkring terrassen trængte til en hovedrengøring. Det var jeg sådan set klar over, men jeg havde ikke haft den fornødne tid til at skure alger og mos af træet men havde da tænkt på, at jeg nok skulle investere i en højtryksrenser, det ville gøre opgaven noget nemmere.

Niels, min genbo foreslog, at jeg kunne låne hans højtryksrenser, han tilbød i øvrigt, at han gerne selv ville rense rækværket og terrassegulvet. Jeg var lige ved at sige ja til hans tilbud, men kom i tanker om en endnu bedre løsning.

Mit forslag til Niels gik ud på, at hvis jeg kunne låne hans højtryksrenser lige så meget, som jeg havde behov for, kunne han frit låne mit Bosch værktøj. Han kunne få en nøgle til mit skur. Det blev aftalt og det var en god aftale.  Han køber i øvrigt helst online på den butik, der har alt i værktøj, beslag og en million andre ting.

Uanset hvordan vi vender og drejer det: Det ER bare meget nemmere nu om dage, hvor man døgnet rundt kan handle i snart sagt alle slags butikker på nettet – og så få det hele leveret lige til døren, ikke?