Hvornår er Thailand bedst?

Min familie og jeg har besluttet at tage en ferie til Thailand og sidder og kigger efter billige flybilletter til Thailand, men hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Du kan i princippet rejse til Thailand året rundt. Dog er det mest populære tidspunkt fra december til marts, og det er fordi det er på det tidspunkt, at vejret er bedst.

Regionale forskelle

Dog er der forskel på, hvor du rejser til i Thailand, og hvad du kommer for. Her er en oversigt:

 

Bedste tidspunkt at rejse til Bangkok                                     November til Marts

Bedste tidspunkt at rejse til Krabi og Phuket                         December og januar

Bedste tidspunkt at rejse til Nordthailand og Chang Mai      Oktober til februar

Bedste tidspunkt at rejse til Ko Samui                                    Februar og januar

 

Nu kan du så vælge enten at tage af sted til disse steder i deres højsæson, hvor vejret er bedst – eller du kan rejse uden for sæsonen og både flyve og bo langt billigere. Selvom du rejser uden for sæsonen, regner det ikke hele tiden. Det regner nærmest hver dag, men det varer ikke så længe, og det er oftest midt på eftermiddagen.

 

Thailand har tropisk klima, og der er 3 sæsoner:

Maj til oktober            Vådt

November til februar  Køligere

Marts til maj               Varmt

 

Det mest behagelige og lækre klima er den køligere periode (som stadig er lækker varm med op til 30 graders varme). Her vil der ikke være så høj luftfugtighed og så meget regn.

 

Kigger du efter billige flybilletter til Thailand, bør du kigge i perioden fra maj til oktober. Og selv om det regner, går det over, og det er altså fantastisk at opleve en tropisk storm fra sin balkon på stranden.

Forsinkelser til Thailand?

Det kan jo forekomme – omend de fleste langdistanceflyvninger fra Danmark direkte til Thailand er ret præcise. Hvis du skulle blive udsat for flyforsinkelser, er det faktisk muligt at få op til 4.500 krone ri erstatning! Det kan du læse mere om her: https://www.rejsepriser.dk/flyforsinkelse/