Lære Excel på kursus?

Excel kursus

Nu ved jeg jo ikke, hvor godt du kender til Excel. Måske bruger du slet ikke Excel. Det er jo sådan en applikation, der bruges til at bearbejde tal og data med. Os der er rimeligt gode til den lille 10-tabel og hovedregning, mener måske, at vi ikke har brug for det. Vi bruger derfor kun Excel til husbehov. Sådan noget i retning af at sætte et årligt budget op for husstanden, så vi får overblik over, hvornår vi skal betale de store og små regninger.

Avanceret brug af Excel

Nogle af os kan også finde ud af at bruge Excel til at lave fine grafer, der viser os hvornår budgettet er overskredet – eller vi har været dygtige og kan sætte lidt flere penge ind på opsparingskontoen. Og det er fint for mange af os. Men har du et job, hvor du dagligt skal arbejde med tal. Fx som økonom i en stor virksomhed, så har du givetvis brug for at kunne samle mange tal og data og få dem bearbejdet korrekt.

Et kursus er vejen frem

Her vil et af de Excel kurser hos Peoplenet, som udbydes, virkeligt være en værdifuld investering for dig.

Der er nemlig ikke nogen grund til, at du får en assistent til at taste data og tal ind for dig manuelt. Du kan faktisk importere mange data fra andre kilder ret hurtigt ind i din Excel-fil. På ganske kort tid. Uden taste-fejl! Du skal bare vide, hvordan du skal importere de data, du har brug for. Og du skal selvfølgelig vide, hvordan du derefter bearbejder dem, så du grafisk eller verbalt kan vise, hvad der sker. Det kan være, at du er nødt til at lave projektioner, for hvad der kan ske, i fremtiden – der kan være forskellige scenarier, som du gerne vil vise ledelsen, og her er det nødvendigt, at du ved, hvordan du indsætter scenarier, og kan bruge dem uden, at dine data bliver ændret.

Og ja, naturligvis er du nok også nødt til at skulle sortere i dine data – det kommer måske an på, hvor detaljeret dine rapporter til ledelsen skal være. Er det fx en enkelt afdelings økonomi, der skal analyseres og diskuteres – eller er det et bestemt segments økonomi, I skal have under luppen. Der kan være tale om, at du skal samle data fra mange forskellige kilder, som derefter skal køres ind i en samlet rapport. Her er et Excel kursus en fantastisk hjælp.

Håndtering af data

Det vil hjælpe dig til at kunne håndtere alle data korrekt. Og det vil helt sikkert spare dig meget tid, fordi du vil kunne bruge din tid meget mere effektivt. Noget af det værste er jo at opdage, at der er en fejl i tallene, du har fundet frem til. Excel kan hjælpe dig med at tjekke hele din rapport. Og du vil hurtigt kunne spotte, hvor fejlen ligger i stedet for at skulle bruge timer på at finde fejlene. (Fejlfinding er jo en del af jobbet.)

Og ja, endelig kan Excel også hjælpe dig med at præsentere data på en elegant måde. Det kender du nok til allerede. Men ved du, hvordan du bruger de forskellige grafer mest effektivt, og hvad de hver især er bedst til at fortælle?