Massage til sportsskader

lækre sild træner

Hvis du dyrker sport intenst, så skal du altså lytte til, hvad din træner fortæller dig. Du skal først og fremmest høre efter, når du får at vide, at du skal geare ned i træningen. Det handler nemlig om, at din træner ved mere om, hvordan vores krop reagerer på den træning, vi får, end du gør. Er du med? Godt. Du siger, at du hører efter. Men det gør du jo ikke: Du fik at vide – i går – at du højest må løbe 3 km i langsomt tempo i dag. Hvorfor løb du så 5 km? Har du et uforklarligt behov for at vise dig? Eller har du slet ikke forstået, at det er vigtigt at din krop får lov til at hvile ind imellem træningssessionerne? Jeg håber, det er det sidste, der ligger til grund for, at du kom til at løbe lidt længere – og lidt hurtigere – end du fik besked på! Og jeg skal forklare dig hvorfor:

Hvile eller skader

Hvis du ikke giver din krop den hvile, som den har brug for, så sker der to ting – med garanti:

Den første er, at du udsætter dig selv for sportsskader – se her. Når din krop er træt, så kan den bare ikke gøre det, du beder den om. Og når du træner, så sker der i virkeligheden det, at du faktisk påkalder skader i din krop. Dette er ikke noget, vi tænker over til hverdag under træningen. Men træning handler faktisk om at nedbryde for at kunne opbygge. Ja, jeg siger det hårdt. Men sådan er det. Når der er sket de små skader i din krop, vil den nemlig gøre, hvad den kan for at bygge sig selv op, så den bliver stærkere. Og det er jo styrken, der er målet med din træning.

Massagepistol er ikke nok alene

Selv gode efterbehandlinger med for eksempel massagepistoler til muskler kan ikke gøre det alene.

Den anden er, at du risikerer, at dine præstationer ude på banen bliver dårligere og dårligere. Du har nemlig overtrænet. Og det vil i virkeligheden sige, at din krop ikke har nået at reparere sig selv. Du tror, du er blevet stærkere – men bliver du underlagt målinger på din krop, vil de vise, at din træningskurve er i nedadgående kurs. Og det er jo ikke dit mål med dine træning. Træningskurven skal gå opad.

Lyt til fagkundskaben

Derfor skal du altså høre efter, og gøre som din træner siger. Han eller hun har sikkert selv udsat sig selv for det, du gør nu, hvor du snyder lidt. Han eller hun har erfaringen – og viden om, at forkert træning kan give sportsskader.

Ja, det kan være svært at forstå. Men behøver du virkeligt at forstå alt? Kan du ikke bare stole på, at dem, der har viden om din sport, træning og fysiologi, faktisk ikke vil snyde dig. De vil hjælpe dig. Og de gør det på den bedste måde – for dig. Skal jeg sætte det op i metal for dig? Der er en grund til, at du har valgt netop den træner, du har. Du betaler måske mange penge for, at han træner dig. Kunne du så ikke bare høre efter og gøre, som han siger? Det kan nemlig betale sig.