Loftet mangler isolering

For 6 måneder siden flyttede min nabo. Det var en ældre enlig kvinde. Hun kunne ikke længere passe hele huset alene og valgte derfor at sælge det. Hun ville flytte ind i et mindre hus. Fornuftigt nok. Men lidt en skam. Hun var sød og kunne godt finde på at komme ind til os med en friskbagt kage. Hun var dog heldig og fik sit hus solgt ret hurtigt. For 4 måneder siden flyttede vores nye naboer ind. Det er også en småbørnsfamilie, som vi selv er. Jeg har talt lidt med dem. Deres børn er ikke helt på samme alder som vores, men jeg håber da, at de vil kunne lege godt sammen alligevel. Hvis ikke lige nu med det samme, så måske senere.

Loftet er ikke isoleret

I sidste uge talte jeg så med vores nye nabo igen. Du ved sådan en ’goddag ind over hækken samtale’. Han fortalte, at han lige ville advare os om, at der sikkert kommer lidt larm i de kommende uger. De har planlagt at få lavet nogle forbedringer i huset. De vil bl.a. lave deres køkken om, og så skal de også have ny loftsisolering. Der vil komme håndværkere, og det kan være, at det medfører lidt ekstra støv og larm. Men manglende isolering er dyrt på varmeregningen.

Det klarer vi

Jeg sagde til ham, at det kommer vi nok helskindet igennem. De skal selvfølgelig bare gå i gang med deres projekter i huset. Vi aftalte også, at de bare kommer over til os og spiser med, hvis der er forsinkelser med køkkenet. Det tilbud blev han rigtigt glad for at få.
Efter samtalen gik jeg ind til os selv. Tænkte på hvor træt jeg havde været, dengang vi lige var flyttet ind, og opdagede, at der var brug for forbedringer og reparationer i huset. Det var ikke en særlig sjov periode. Mest fordi jeg syntes, at det ene projekt førte til et andet projekt i huset.

Jeg håber virkeligt ikke, at vores naboer kommer ud for den samme prøvelse. Ok, det der med loftsisoleringen vil nok ikke føre til, at de også skal skifte klinker på et af deres badeværelser. Men du ved, når man først er kommet i gang med at ændre eller udskifte, så finder man hele tiden nye ting, som kan blive bedre. Ting, som gør huset mere komfortabelt.

Forhåbentlig har de et budget

Et eller andet sted håber jeg virkeligt, at de har et budget. Det vil automatisk sætte en grænse for arbejderne, der skal udføres. Men at de isolerer deres hus, er fornuftigt nok. Og ja, køkkenet skal da bare være i orden. Der er intet værre end at skulle bruge et køkken, som man ikke er tilfreds med. Det ved jeg da selv. At stå der ved et komfur og varme mælk til en baby og være sur over, at komfuret står helt forkert, er ikke sjovt. Jeg har selv prøvet det. Så jeg forstår godt, at de vælger at få to af de vigtigste ting i huset gjort nu: Loftsisolering og nyt køkken. Alle andre forbedringer kan så blive lavet på senere tidspunkter.