Udlandsrejser og gode tips

Måske har du købt billige flybilletter til Tenerife og skal i gang med at planlægge din ferie. Måske har det firma, du arbejder for, købt flybillet til Budapest til en forretningsrejse. Uanset hvad er der nogle gode tips at kende, når du rejser udenlands.

Hotel visitkort – Det første, jeg gør, når jeg ankommer til et hotel i udlandet, er at tage deres visitkort. Så har jeg altid adressen, og jeg har det også på det lokale sprog, i fald jeg har brug for at tage en taxi tilbage. Det er en god forsikring for dig selv at have et kort på det lokale sprog.

 

Husk udløsdatoen på dit pas

6 måneders pasregel – Udløbsdatoen på dit pas er lidt misvisende. Mange lande vil nægte dig indrejse, hvis dit pas udløber om mindre end 6 måneder. For at undgå problemer fornyer jeg altid mit pas, når der er cirka 9 måneder tilbage til udløb.

Kreditkort – underret din bank, eller hvor du nu har dine kreditkort, om hvilke lande du rejser til og i hvilken periode. Så undgår du, at dine kort bliver spærret, når du har mest brug for dem.

Medicin på rejsen

Medicin – husk din receptmedicin, og husk også noget for hovedpine – og måske noget til diarre. Mange gange kan vores maver blive påvirket af den mad og vand, vi får, når vi er udenlands.

 

Google Maps – hvis du er som mig og ikke er så god til at finde vej, er Google Maps en god ide. Dit hotel har sikkert WiFi, så planlæg din dag på Google Maps, mens du har WiFi, så du ikke bruger data. Tag screenshots af dine ruter, så du har dem, når du er på farten.

 

Har du andre gode råd til rejser udenlands? Uanset om det er ferie eller forretning, så skriv dem gerne her. Jeg kan starte med at del eet råd om at købe billigt: Billige flybilletter og flyrejser – det er her.