Vi skal på ferie

Stemningen herhjemme er god. Selvom det er koldt og surt vejr udenfor, så er vi glade. Vi skal nemlig på vinterferie – og vi skal afsted om en lille uges tid. Det bliver så skønt.
Vi tog beslutningen i går aftes. Vi havde spist til middag. Vores ældste datter hjalp mig med at rydde af bordet, mens min mand og vores dreng satte sig ind i stuen for at kigge på nogle matematikopgaver til skolen.

Starten på en ferie

Mens vi ryddede af bordet, og fik vasket gryderne, sludrede min datter og jeg om alt og intet. Jeg spurgte hende, bl.a. om hun har planer for vinterferien. Den starter jo på lørdag. Hun fortalte mig, at det har hun sådan set ikke, men hun kunne godt tænke sig at komme væk fra det sure vejr. Jeg må give hende ret i, at det er surt. Og stormende. Rigtigt modbydeligt vejr. Vi snakkede om, hvor hun kunne tænke sig at rejse hen, hvis hun skulle på ferie. Det havde hun sådan set ikke nogen ideer til, bare det blev til et sted, hvor der er varmt – og lys.

Afbudsrejser er billige

Efter oprydningen lavede vi kaffe og satte os ind til drengene. De havde fået styr på matematikopgaverne, og kaffen var velkommen. Vi spurgte dem om, hvor de gerne ville hen, hvis vi tog på vinterferie. Min dreng var hurtig til at svare: Et varmt sted. Min mand var enig med ham. Et sted, som er smukt, og hvor der er lunere vejr end her i Danmark.
Vi satte os derfor med hver sin IPad og begyndte at lede efter afbudsrejser på rejsepriser.dk. Sådan bare for sjov. Det er da tilladt at drømme lidt. Og når nu vi alle sammen godt kan lide at rejse, så var det oplagt, at vi kiggede lidt på, hvad der egentlig findes. Sådan i sidste øjeblik næsten.

Min datter fandt en rejse til Israel, men der var ikke 4 ledige pladser. Kun 2. Så den duede ikke. Jeg kiggede efter rejser til Spanien. Det er et land, jeg holder meget af. Vi har været der mange gange. Mens vi sad og granskede i afbudsrejserne, lagde jeg lige pludselig mærke til, at min mand havde sit betalingskort fremme.

Charterrejser er sagen

”Sig mig, hvad laver du?” Han svarede, at nu har han altså købt 4 billetter. Han havde set på charterrejser her https://www.rejsepriser.dk/charterrejser/  og havde fundet 4 billige billetter til en eller anden græsk ø.

Vi har ganske vist aldrig været i Grækenland, men vi har hørt meget om, hvor smukt der er. Og nu har han så købt 4 billetter. Prisen var rørende og indeholdt både flyrejsen og ophold i en hotellejlighed.

Da ungerne hørte det, blev de naturligvis ellevilde af glæde. Spørgsmålene begyndte at regne ned over min mand: Ligger stedet ved stranden? Hvad spiser man i Grækenland? (Det var min dreng – han er kræsen og lidt bange for at prøve noget nyt.) Har de internet i Grækenland?

Ja, snakken gik – og vi måtte indrømme, at vi faktisk ikke ved særligt meget om det land. Det bliver spændende at komme derned og opleve det.